397 3

Русия се обяви против допинга

Добавят нова точка в закона, която ще ограничи нарушаващите антидопинговите правила

Иво Стойнев

Правителството на Русия иска нова законова мярка, която да забрани работата в сферата на физическата култура и спорта на всички нарушители на антидопинговите правила.

"Законопроектът предлага да се допълни федералния закон за "Физическата култура и спорта в Руската федерация" с нова точка, която да дава възможност за ограничаване на трудовата дейност в сферата на физическата култура и спорта на лица, нарушили съответстващите антидопингови правила", това гласи официалното съобщение от Московския Кремъл.

Поправката ще засегне и Трудовия кодекс и ще даде възможност за прекратяване на трудовите взаимоотношения с треньори и лица, които са съдействали на спортистите за нарушаването на антидопинговия код.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Било
  Отговор
  1 15:56  21.11.17
  Ай стика ве
 • Стефан
  Отговор
  2 16:16  21.11.17
  "...от Московския Кремъл..." - честно ли? И друг Кремъл ли имало? Само да припомня и че самата WADA призна две неща - 1. Че няма доказателства за вина на руските спортисти и 2. Че допинг С РАЗРЕШЕНИЕТО НА WADA са вземали много спортисти, сред тях Серина и Винъс Уилямс и много други. Т.е. забрани в последния момент използвано в Русия лекарство и даде разрешения на много американски спортисти да се зобят, без да ги отстраняват. Това как се нарича?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 19:21  21.11.17
  Ахааааах, пчелите против меда !

Напиши коментар:


Публикувай