447 0

От Williams: Все още преговаряме с Кубица

От тима отрекоха информациите, че полякът е подписал договор за 2 години

Иво Стойнев

От Williams отрекоха информациите, че Роберт Кубица е подписал двугодишен договор с тима и със сигурност ще се завърне във Формула 1. Според RTL и Canal Plus полякът вече има гарантирано място в отбора, като ще замени Фелипе Маса, който вече обяви, че се отказва. От тима обаче обявиха, че това не е вярно.

„Въпреки че разговорите с Кубица продължават, все още не е взето окончателно решение кой ще замени Маса. Ще направим официално съобщение, когато има какво да съобщим, но за този уикенд в Абу Даби такова нещо не е планирано“ заявиха от отбора пред „Аутоспорт“.

През миналия месец Кубица направи тестове за Williams и продължава да бъде считан за фаворит за позицията и с най-големи шансове да партнира на Ланс Строл. Другите варианти са Паскал Верлайн, Данийл Квят, както и настоящия резервен пилот Пол ди Реста.

След финала на сезона тази неделя той ще направи нови проби за отбора, който ще тества гумите за следващата кампания. Освен него в колата обаче ще седне и руснака Сергей Сироткин, като засега не е ясно дали и той сред потенциалните кандидати за мястото на Маса.

Великобритания


Още по темата

 • Фетел: Жалко, че Кубица ще се завърне

  Фетел: Жалко, че Кубица ще се завърне

  Себастиан Фетел заяви, че съчувства на Роберт Кубица за случилото се с него преди няколко години, но е на мнение, че завръщането му във Формула 1 ще ...
  7.12.2017
  876
  2

Напиши коментар:


Публикувай