738 1

Оцениха базите на ЦСКА на 73 милиона лева

На толкова възлиза капиталът на стопанисващото ги дружество "Сердика спортни имоти"

Иво Стойнев

Последната пречка пред организирането на конкурс за дългосрочно отдаване под наем на базите, ползвани някога от спортните клубове на ЦСКА, отпадна. Новосъздаденото държавно дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД най-сетне получи съдебна регистрация и първата му задача ще бъде да насрочи дългоочаквания търг за ст. "Българска армия" и тренировъчния комплекс в Панчарево.

Освен двата терена, към които апетити имат двата клуба, претендиращи за наследници на фалиралия футболен гранд - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, в капитала на "Сердика спортни имоти" влизат още пет имота в София, включващи десетки сгради и обекти с най-различно предназначение. Апортирани са всички емблематични за ЦСКА места, сред които волейболната зала "Васил Симов", плувният комплекс "Червено знаме", игрищата в местността Къро, тенис кортове в "Борисовата градина".

Всички те заедно са оценени на малко над 73,2 млн. лв., разпределени в 73 217 089 броя акции с номинална стойност 1 лв, показва справка в търговския регистър. Общият размер е определен на база по-високата от две оценки на всеки имот - данъчна и пазарна, извършена от независим оценител, пише "Сега". Едноличен собственик на капитала е държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта.

В съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" влизат трима души - Людмил Въчков Лазаров, Мариана Цветкова Петрова и Александра Емилова Левянска, като за единствен представляващ е посочена Мариана Петрова. Дружеството бе създадено по предложение на спортния министър Красен Кралев с правителствено решение от 13 септември.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гриша_litex
    Отговор
    1 14:04  23.11.17
    ох кеф

Напиши коментар:


Публикувай