1 553 6

Каролев: Мартин Петров се е предоверил

"Или има случай на измама, или той е бил невнимателен", счита икономистът

Иво Стойнев

Икономистът Владимир Каролев гостува в предаването „Здравей, България“ по „Нова Телевизия“, за да коментира случай с Мартин Петров. Както е известно, бившият национал беше ужилен с 3,8 милиона лева.

"Много ще се учудя, ако банката има вина за случилото се с Мартин Петров", коментира Каролев.

"Според мен или има случай на измама, или господин Петров е бил невнимателен, предоверил се е", коментира той. Икономистът изрази убеденост, че ако банката е виновна, тя със сигурност ще възстанови "източените" пари на Мартин Петров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:08  24.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Груйо
  Отговор
  2 11:11  24.11.17
  Същата тази банка предоставя възможност за получаване извлечения по електронен път от сметките. Тези извлечения са от системата на банката и си мисля, че много трудно, дори невъзможно да бъдат фалшифицирани. Как ще имаш толкова много пари и няма да вземеш мерки да си получаваш месечни извлечения или дори за да бъда още по-точен има опция за издаване на извлечение при движение по сметката и получаваш извлечението още на следващия ден на посочен от теб електронен адрес. И според мен това е някакъв минимален ангажимент, който всеки с пари трябва да има към сметките си. Да следи пък извлеченията можеш да го възложиш и на някой от семейството, което ще има и образователен характер, а да научиш нещо ново винаги е привилегия. В случая независимо дали има престъпление или не е съвсем ясно, че собственикът на сметката е проявил фрапиращо нехайство и небрежност към парите в тази сметка и на практика ако не е дал възможност за измама , то не е направил необходимото минимално усилие да попречи това да се случи. Сигурно знаете, че в съдебната практика измамата е най-лекия състав на престъпления, защото няма как да бъде измамен човек ако не участва или ако е взел необходимите минимални разумни мерки за предотвратяването на подобни действия.

  Коментиран от #4, #5

 • Гост
  Отговор
  3 11:51  24.11.17
  Ежедневно в България се дава пример, защо не трябва да имаш доверие на никого. Нито на институции, нито на приятели, нито на никой. Това не е общество, това е някаква форма на извратено скотско оцеляване, с единствен действащ закон - закона на джунглата и естествения подбор. Чудете се защо има насилие и защо народа поголмно бяга в търсене на достойно съществуване. Марто Петров да се замисли следващия път къде ще харчи парата.
 • Иванчо
  Отговор
  4 12:27  24.11.17

  До коментар #2 от "Груйо":

  Първо, Булбанк са една от най-спрелите и некадърни банки. Второ:"Публикувано във факти.бг: измамата е най-лекия състав на престъпления, защото няма как да бъде измамен човек ако не участва" - явно и ти си доста спрял...
 • САП
  Отговор
  5 12:40  24.11.17

  До коментар #2 от "Груйо":

  За съжаление на днешно време. На всеки компютър може да се направи банково извлечение, което да изглежда като оригинала, особено ако притежаваш оригинално такова за предходен месец.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  6 15:25  26.11.17
  За разлика от Стилян и Бербатов, Мартин не е блестял с интелект. Ама това да кажем, че са лични наблюдения и нямат отношение към случая. Въпросите са други... Как така дамата не е работела в банката, а Петров е получавал инфо от нея за извлечения и движения? По какъв канал - личен мейл, личен телефон или лично? Не е ли малко съмнително?! Не можеш ли да ползваш електронно банкиране, пък дори и само с права да гледаш, като не знаеш какво да пипаш?! КАТО СИ ТЪП - ТАКА СТАВА. Отделно банките плащат изключително мизерни заплати и в резултат се принуждават да събират хора от кол и въже. Същите после ги злепоставят и ги набутват. Знам го от една друга немалка банка. КАТО СИ СТИСНАТ - ТАКА СТАВА. Накратко - някой ще го отнесе. И дано си извади поуките от това. Дано повече хора го направят.

Напиши коментар:


Публикувай