28 Ноември, 2017 14:32 1 785 2

Лудогорец поиска скандален нападател

  • милевский-
  • лудогорец-
  • кешерю-
  • заместник-
  • скандал-
  • репутация

Артьом Милевский може да замести Клаудиу Кешерю в състава на шампионите

Шампионът Лудогорец вече има набелязан футболист, който може да замени Клаудиу Кешерю. Не е тайна, че се очаква румънецът да си тръгне от Разград, защото не е доволен от статута си на резерва след идването на Димитър Димитров. "Орлите" преговарят с бившия украински национал Артьом Милевский, пише "Sportal". Той е на 32 години и в момента играе за Динамо (Брест). В завършилото преди броени дни първенство на Беларус Милевский вкара 5 гола в 15 мача.

Ако реши да привлече опитния нападател, Лудогорец ще трябва да плати около 800 000 евро. Самият футболист е готов да дойде в България, а една от причините е, че в тима от Разград се подвизава неговият сънародник Игор Пластун.

Кариерата на Милевский е изпълнена с възходи и падения, но заради буйния си характер и любовта към нощния живот той не успя да оправдае очакванията, с които беше натоварен. Преди десетина година в Украйна виждаха в негово лице наследник не на кого да е, а на Андрий Шевченко. Подобно на Шева, Милевский бележеше гол след гол с екипа на Динамо, а в един период дори беше близо до договор с Милан.

През 2011 година след серия от контузии Милевский тръгна надолу. Той загуби титулярното си място в Динамо, но въпреки това приключи сезона с 9 гола. В следващите две години травмите продължиха да го измъчват и Артьом не можа да си върне предишната форма. През 2012 година тогавашният треньор на Динамо Олег Блохин го прати в дублиращия състав на Динамо и за всички стана ясно, че времето му в украинския гранд е изтекло.

Милевский се опита да възроди кариерата си в Газиантепспор, но се задържа в Турция едва няколко месеца. По време на престоя си в бившия клуб на Ивелин Попов той разби лъскавото си Ferrari в мантинела, а накрая разтрогна заради неизплатени заплати.

Милевский не направи нищо запомнящо се и в хърватските Хайдук (Сплит) и РНК Сплит, а после прекара няколко месеца в румънския Конкордия. През сезон 2016/17 нападателят игра в Русия за втородивизионния Тосно, но не вкара нито един гол. Това лято подписа с Динамо (Брест) за 1,5 години.

Своенравният футболист може да се похвали с общо 50 мача и 8 гола за националния отбор на Украйна. На юношеско ниво той има мачове за Беларус, но после получава украински паспорт. Участник е на световните първенства през 2006 и 2010 година и на европейското през 2008 г. Най-големите му успехи са трите титли на Украйна, четирите национални купи и наградата за футболист на годината през 2008 и 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    1 0 Отговор
    не разбирам от футбол
    ама някои с ферари няма да се гледа с добри очи
  • 2 свобода в атака им трябва на Лудогорец

    0 0 Отговор
    Мисля че Херо ще провали Лудогорец.Един агресивно играещ от началото до края отбор се опитва да го прибере в защита и чак в последните минути на мача се сеща да ги насърчи в атака.Сратегийте му ще ги провалят.