29 Ноември, 2017 07:45 999 0

Проблемът на Милан не е Монтела

  • милан-
  • италия-
  • калчо-
  • проблем-
  • монтела-
  • винченцо монтела-
  • трансфери-
  • гатузо

В Милан лъха на хаотичност

Проблемът на Милан не е Монтела - 1
Снимка: Shutterstock

Милан уволни треньора си Винченцо Монтела още преди края на полусезона в калчото. Отборът започна кампанията с големи амбиции, но реалността е жестока за тифозите на „росонерите” – седмо място във временното класиране с шест загуби от началото на първенството.

Когато нещата в един отбор не вървят, най-логично е първи да си замине треньорът. 43-годишният наставник беше критикуван на Апенините заради постоянните си рокади и липса на идея по какъв начин да изглежда обликът на един от най-успешните тимове в света.

Монтела допусна две големи грешки, които му костваха и поста. Първата бе, че от началото на сезона започна с различни стартови състави във всеки един двубой, включително в Лига Европа. Когато експериментираш постоянно и нямаш избистрени титуляри, то объркваш не само противниците, но и собствените си футболисти. Втората голяма грешка на Монтела бе, че отказваше да признае посредствеността на Милан. Дори след загубите той твърдеше, че „росонерите” са играли добре и се наблюдава подобрение в облика на тима.

Монтела вече го няма, но проблемите на Милан не спират дотук. Те едва сега започват. Ръководството в лицето на Масимилиано Мирабели и Марко Фасоне действа хаотично. Защо Монтела се уволнява в момент, в който на тима предстоят наглед лесни мачове (срещу Беневенто, Риека и Болоня), и се назначава човек с нулев треньорски опит на високо ниво в лицето на Дженаро Гатузо?

Гатузо е една от най-емблематичните фигури в историята на Милан и е един от любимците на феновете. До този момент обаче той не е водил голям отбор и напрежението и очакванията могат да му изиграят лоша шега. Още в началото на сезона шефовете поставиха цел влизане в топ четири, което ще гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон, което е тъждествено и на повече финанси.

Проблемите на Милан започнаха още по време на меркатото. С трансфери за близо €200 милиона „росонерите” дадоха голяма заявка, но само на хартия. На практика ситуацията не е розова. Изненадващият трансфер на Леонардо Бонучи шокира Италия. Когато Бонучи иска да играе в отбора ти, нямаш право да му откажеш. Тук идва въпросът нуждаеше ли се Милан от него, след като разполага с Матео Мусакио и Алесио Романьоли. Пристигането на Бонучи наложи промяна в схемата на игра. Монтела изпробва 3-5-2, 3-4-3 (за да извлече максимума от Сусо) и дори 4-4-2. Тактическата постройка следваше закупените футболисти, а не обратното, каквато трябва да е логиката.

Монтела не е проблемът на Милан. Поне не единственият. Проблемите започнаха по време на трансферния сезон, а хаосът по високите етажи и назначаването на треньор с нулев опит в големия футбол само загатват мрачния сценарий за Милан. А именно, оставане извън Шампионската лига и пореден посредствен сезон, след който основите на „червено-черната” катедрала могат да рухнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА