1 Декември, 2017 11:29 1 238 0

Хърватите не искат ...Сърбия в групата си

  • хърватия-
  • жребий-
  • световно първенство-
  • сърбия-
  • съперници

"Дори и да се паднем с Германия, целта ни е осминафинал", заяви Златко Далич

Хърватия ще бъде подготвена да се противопостави на всяка една от водещите футболни нации, които може да им изпрати жребият за Световното първенство по футбол днес. Но хърватите искат да се разминат със своя съсед Сърбия, с който имат специални отношения, както на терена, така и извън него, обяви селекционерът Златко Далич.

Хърватите имат победа с 2:0 у дома и равенство 1:1 срещу Сърбия в двата им мача като независими държави, като това се случи по време на квалификациите за Световното първенство през 2014-а година. Но сега Далич смята, че сърбите имат далеч по-силен отбор.

"Не искам да играем със Сърбия, защото те имат много добър отбор с доста качествени футболисти, които са обект на трансфери във водещите европейски отбори", заяви Далич пред вестник Спортске Новости.

"В допълнение мога да кажа, че те ще бъдат пределно мотивирани и ще играят с огромна енергия срещу нас. Така че наистина искам да се разминем с тях в жребия за групите", добави треньорът, който пое Хърватия в последния месец от квалификационната кампания.

Хърватия е във Втора урна на жребия днес и стигна до турнира след общ резултат 4:1 над Гърция в баражите. Те завършиха на 2-о място в група I след Исландия.

Сърбия е поставена в последната 4-а урна, което е обяснимо предвид факта, че това е едва втори голям турнир за отбора след разпада на Югославия. Сърбите завършиха на 1-о място в група D пред Република Ирландия и Уелс.

Хърватите са на големи първенства на 10 от 12 възможни участия, а и сега Далич е уверен, че страната му има сили да стигне до осминафиналите.

"Какъвто и да е жребият, дори да ни се падне световният шампион Германия, нашата цел си остава да излезем от групите. Ние отиваме в Русия със самочувствието на добър отбор и то достатъчно добър, за да не приключим още в групата", заяви 50-годишният специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА