539 0

ФИФА няма да маха Австралия от Световното

Вътрешен скандал в Австралия заплашваше участието на националния отбор в Русия

Иво Стойнев

Международната футболна асоциация (ФИФА) отхвърли категорично спекулациите, че може да отнеме правото на Австралия да участва на световното първенство в Русия. Представители на контролния орган обаче уточниха, че следят внимателно вътрешния скандал между най-големите клубове и местната футболна федерация ФФА.

ФИФА даде срок на ФФА до четвъртък да разреши диспута за състава на местния конгрес, който в момента е съставен от десетима души. Водещите клубове, които са пряко свързани и с по-голямата част от приходите на местната федерация, не са доволни именно от факта, че нямат достатъчно представители на конгреса.

Очаква се ФИФА да назначи т.нар. "Комитет за нормализиране", който ще помага на федерацията в нейната оперативна дейност. Подобно нещо се случи и в Аржентина по време на световните квалификации.

Австралия е в четвърта урна за жребия за груповата фаза на световното първенство, който ще бъде проведен по-късно днес. Националният отбор обаче все още няма селекционер, след като Ангелос Постекоглу напусна поста си след победата над Хондурас в баража на 15-и ноември.

Австралия


Напиши коментар:


Публикувай