1 Декември, 2017 16:29 1 074 1

Камбуров сред най-великите голмайстори на Балканите

  • камбуров-
  • балкани-
  • топ 15-
  • голмайстори-
  • класация-
  • берое

Нападателят на Берое само на гол от влизане в Топ 15

Мартин Камбуров може да връхлети в Топ 15 на най-великите голмайстори на Балканите още следващия кръг, отбелязват колегите от "Меридиан Мач". На нападателя на Берое му трябва едно попадение, за да събере 196 и така не само ще изравни Наско Сираков на второто място в България, но и ще влезе сред 15-те най-големи на полуострова. Тук става дума само за нападатели, разписвали се в местните първенства.

Единственият българин в престижната класация от играчи с поне 200 гола е легендата на ЦСКА Петър Жеков. В този авторитетен клуб са влезли едва 13 нападатели. Първи е легендарният реализатор на АЕК Томас Маврос с 260 попадения на сметката си. Втори е Жеков с 253, а трети е румънската легенда от 70-те години Дуду Джорджеску с 252 гола. Престижното четвърто място се държи от турската знаменитост Хакан Шюкюр. Бика на Босфора има 249 попадения.

Пред Камбуров е и румънският нападател Родион Каматару, спечелил по крайно съмнителен начин "Златната обувка" през сезон 1986/1987 година с 44 гола. Бившият футболист на Динамо (Букурещ) е мушнал 198 пъти в шампионата на северните съседи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    3 1 Отговор
    Браво .Какъвто и да му е характера все едно имаш Меси за българските стандарти . А сега гледаме саги . Херо-бразилци,Хубчев- звезди от чалготеките.,Собственник на ФК неплатил, Ганчев неплатил 8 000 000 за емблемата и предстоящи други измами ..БФС стресирано и дрогирано ...Аз ще гледам световното ... Вече е ясно .Докато съм жив нашите няма да са там