Last news in Fakti

4 Декември, 2017 11:01 2 365 3

Лудогорец разпродава при неуспех в Лига Европа

  • лудогорец-
  • неуспех-
  • разпродаване-
  • лига европа-
  • домусчиев

Отпадане в груповата фаза на турнира може да доведе до радикални промени

Куп футболисти със сигурност ще напуснат футболния шампион Лудогорец през зимата, ако отборът не преодолее груповата фаза на турнира Лига Европа, призна човек, близък до ръководството на разградския клуб. Собственикът на „орлите“ Кирил Домусчиев бил много ядосан от представянето на тима в последно време. Шампионът ни е в група с Хофенхайм, Истанбул ББ и Брата. След четири изиграни срещи Лудогорец имаше две победи и два равни, като бе лидер в групата с реални шансове да стигне до фазата на директните елиминации, но допусна изненадваща загуба от Истанбул ББ в петия си мач и остана на второ място в група „С“ с 8 точки, като бе изпреварен от Брага, който събра 10 т. Този четвъртък българският тим гостува на коравия Хофенхайм и му трябва задължителна точка.

По-дразнещо за босовете и феновете е слабата и откровено дефанзивна игра, която демонстрират възпитаниците на треньора Димитър Димитров-Херо. При това не само в Европа, но и във вътрешното първенство. В последните си двубои от Първа лига „орлите“ загубиха от Верея и ЦСКА, а биха Левски в дербито на 14-ия кръг и слабака Витоша.

Преди днешния си домакински мач срещу Дунав „зелените“ имат само точка преднина пред ЦСКА. Без парите, които биха дошли от УЕФА за участието в Лига Европа, бюджетът на Лудогорец няма да може да бъде попълнен. В същото време футболистите взимат огромни за българските стандарти заплати и Домусчиеви ще трябва да извадят лични средства, за да закърпят дупката, а това не им се нрави.

Интерес към играчи на отбора не липсва и през зимния трансферен прозорец някои може да сменят клубната си принадлежност. В това число са Сисиньо, който е оценен на 3 милиона евро, Марселиньо (2,8 млн. евро), Вандерсон (2,7 млн. евро), Клаудиу Кешеру (4 млн. евро) и други. На практика всеки играч, пожелан от друг отбор, готов да плати цената, ще бъде продаден, ако Лудогорец се провали. Любимецът на шефовете и феновете Козмин Моци също няма да има гарантирано оставане в Разград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    9 1 Отговор
    Аз си мисля дали това не е бойкот срещу треньора Херо. Той е доста твърд в стила и методите си на работа, и това май не се харесва на
    прехвалените мързеливи звезди на отбора. При Херо трябва да тичат повечко, да се уморяват повечко и т.н., с други думи да влагат повече усърдие и качества, за да заработват високите си заплати на фона на слабото и в доста отношения "порнографско" българско футболно първенство.
  • 2 Глупава работа

    1 1 Отговор
    Това си е статия чиято цел е точно преди мача им с Хофенхайм типично по-български да се създаде напрежение и ако може те да се провалят.Докога бе българи ще я караме така ? Защо не го написахте след мача и при евентуален провал ?
  • 3 до Тодоров

    0 0 Отговор
    При Херо играят прекалено прибрано и прекалено изчакавателно.Това са бразилци , които са убедени в качествата си и идват от страна , която е добре известна с кадрите си по цял свят.Те излизат да се надиграват , а не да мишкуват и хитруват.Херо просто не пасва на този отбор и наистина ще ги докара до крах.В един или два мача му се получи тактиката , но не може да се кара постоянно така.Футболът все пак е игра на голове и на надиграване и положения , които да карат зрителите да отидат пак на мач.