Last news in Fakti

5 Декември, 2017 09:58 683 0

Стефка Костадинова иска медали от Олимпиадата

  • костадинова-
  • пьончан-
  • олимпийски игри-
  • медали

Шефът на БОК се надява на Радослав Янков и Александра Жекова, както и състезателите по биатлон

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че около 20 български спортисти ще участват на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. В интервю за БНТ Костадинова добави, че шансове за медали имат сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова, както и състезателите по биатлон.

Председателят на БОК се надява това да бъде "най-добрата българска зимна олимпиада".

"20 спортисти ще покрият нормативи за участие. Винаги на зимна олимпиада ние пътуваме с по-малка делегация. Има хора, на които може да се разчита много. Няма да казвам имена, но това са мъж и жена от сноуборда, както и нашите биатлонисти. Дай Боже, някой да има шанс и късмет да реализира това, за което се е готвил четири години. Дай Боже, всички да са живи и здрави, да имат своя шанс и вие като журналисти да отразите, Дай Боже, най-добрата българска зимна олимпиада", заяви Костадинова пред националната телевизия.

Тя коментира и предстоящото заседание на Изпълкома на МОК, на което трябва да бъде взето решение относно участието на Русия на Игрите в Пьончан.

"От моя гледна точка, който е сгрешил, който е злоупотребил трябва да бъде наказан. Но спортисти, които нямат никаква вина трябва да участват. Всяка държава трябва да си участва под собствен флаг, а не под независим. Стискам палци, надявам се МОК да вземе най-точното решение и Русия да бъде допусната под собствен флаг", добави Стефка Костадинова.

Изпълкомът на МОК ще заседава утре в Лозана, след което се очаква да бъде обявено официално дали Русия ще може да участва със свой отбор на зимната олимпиада в Пьончан, която ще се проведе от 9 до 25 февруари догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА