1 588 2

Венци Стефанов: Любо Пенев е пълен провал!

Босът на Славия не се изказа никак ласкаво за кандидат президента на БФС

Иво Стойнев

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път обяви, че според него Любослав Пенев не става за президент на БФС. Босът на белите се обоснова с това, че Пенев се е провалил навсякъде, където се е опитвал да управлява - и като бизнесмен, и като треньор на националния отбор.

“Според мен кандидатурата на Любо Пенев е неадекватна. Борислав Михайлов или Любо Пенев? Двете кандидатури са абсолютно неизмерими. Михайлов направи много за българския футбол, ползва се с голям авторитет в УЕФА и ФИФА. Свалям шапка на Любо Пенев като футболист и трябва да съм идиот, за да кажа, че не е бил голям играч. С постигнатото след футбола - в ръководството на ЦСКА, като национален треньор и това, което направи в бизнеса с меса и кафенета, е провал. Няма как да имаме доверие на такъв човек.

Ако някой седи зад Любо Пенев и го бута, това означава, че ще е президент на БФС, който ще е кукла на конци. Но си има глава на раменете, нека сам си реши. Може ли мен да ме набутат да работя в НАСА?! Не ставам. Ако пък сам е решил, тъй като е такъв човек, който не успя да направи нищо като ръководител и бизнесмен, това означава, че не е средно интелигентен, какъвто се изкара по телевизията. Той не може да е елементарен ръководител. Да не говорим за това да ръководи целия български футбол. Аз съм на 69 години, но все още помня всичко. Две години беше начело на националния отбор и не направи нищо”, коментира Стефанов пред Sportal.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Empty
  Отговор
  1 18:32  07.12.17
  А как няма да се провали като треньор на националния отбор по футбол? С какъв материал разполага? Футболистите в българия нямат нито един истински мач в пъренстото. Всичко е кристално ясно кой,къде,защо и какво. Друг е въпроса , че "грандовете" нямат българи в отборите си. Всеки ще се провали на този пост. А, каква всъщност значи ПРОВАЛ?
 • Къртев
  Отговор
  2 03:17  08.12.17
  Венци Стефанов е прав за Любо Пенев! На този пост трябва ръководител, а не име. Боби Михайлов не знам, какво е направил за българския футбол, за толкова години, все е направил нещо. Мое мнение е, че нито един от двамата няма да промени футболът в България. Причината за това е, че просто не могат. На ръководни постове не трябват професионални футболисти, а добри и мъдри мениджъри, които да произвеждат и продават футбол. Стига сме гледали мамините синчета, които се разхождат, като манекени по терените. Ръководството трябва да има воля да всява респект в собствениците на отбори, а не да им се кланя с гръб с хванати палци на краката.

Напиши коментар:


Публикувай