792 2

Звезда в биатлона: Наказанието на Русия е приемливо

Мартен Фуркад привества решението на МОК

Иво Стойнев

Двукратният олимпийски шампион и биатлонист номер 1 в света Мартен Фуркад приветства решението на МОК за Русия преди Игрите в Пьончан догодина. Французинът признава, че не е бил изненадан, а санкцията според него е адекватна за множеството нарушения, допуснати в последните години, като в същото време не е унизителна за Русия.

"Ако МОК не беше предприел нищо след събраните доказателства, нямаше да е коректно към всички останали. От друга страна пълно отстраняване на Русия би било унизително и излизащо извън рамките на спортните ценности. Има и недоволни, които смятат, че наказанието е твърде меко, но то е единственият приемлив вариант".

"Що се отнася до биатлона все още не знам как специалната комисия ще определя кои руски биатлонисти могат или не могат да участват на олимпиадата в Пьончан. Познавам ръководителката й Мадам Фурнейрон и смятам, че ще се справи със своята задача”, коментира Фуркад пред “Екип”.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Курти
  Отговор
  1 19:43  07.12.17
  Ще се радва ми, иначе медал през крив макарон.

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 08:26  08.12.17

  До коментар #1 от "Курти":

  явно не се интересуваш много от биатлон. Гадното Франсе ги маже последните две години - с или без рашъните, а най-големите му конкуренти отдавна са норвежци и германци. Един Шипулин пролет не прави, а тая година и той е гола вода.

Напиши коментар:


Публикувай