1 761 2

Не допускат Любо Пенев до изборите

Причината се крие е в конфликт на интереси

Иво Стойнев

Любо Пенев няма да може да се кандидатира за президентския пост в БФС на предстоящия конгрес заради конфликт на интереси, разкриха пред „Меридиан Мач" двама юристи, занимаващи се със спортно право.

Преди два дни вицепрезидентът Йордан Лечков обясни, че Чичовото съди централата за 500 000 лева заради преждевременно прекратения му договор като селекционер на националите. На първите две инстанции бе постановено, че искът на Любо няма никакви основания за подобни претенции. Предстои обаче да се произнесе и третата, последна инстанция.

„Това ще е абсолютно потъпкване на правилата за конфликт на интересите. Постът на президент на БФС ще позволи на Любо Пенев да вземе решение в своя полза преди да се е стигнало до решение на третата инстанция", обясни един от юристите пред „Меридиан Мач".

Очаква се комисията, която ще се занимава с организиране на конгреса, да не допусне явяването на Любо като кандидат. Случаят пък няма как да бъде отнесен към Спортния съд в Лозана, защото подобни въпроси не са от неговата компетенция. За да излезе от заплетената ситуация, Любо ще трябва да се откаже със специална декларация от финансовите си претенции.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Съдията Изпълнител
  Отговор
  1 11:04  08.12.17
  Дайте му на човека , завистници знаете ли колко пари има да ВРЪЩА ВРЪЩА ВРЪЩА...........
 • Луд с кирка
  Отговор
  2 17:49  10.12.17
  Лечката винаги е бил зъл гений. Просто съм убеден за какво е нареден там като вице. Лапа ли лапа. Голям юрист се извъди.

Напиши коментар:


Публикувай