819 0

Арестуваха един от тарторите на агитката на Юве

44-годишният италианец ще лежи 14 години в затвора

Денис Джамбазов

Един от тарторите на агитката на Ювентус беше арестуван, съобщи „Гадзета дело спорт”. 44-годишният Лорис Джулиано Гранчини ще лежи близо 14 години в затвора, посочва изданието. Привърженикът, който е лидер на фракцията „Викинг”, е бил открит от карабинерите близо до дома си в Милано. Той е осъден по няколко обвинения, включително в опит за убийство и въоръжено нападение.

През месец октомври 2006 година Гранчини и негов приятел стрелят по техния познат Масимо Мерафино след възникнал спор. По-късно тарторът на агитката на „бианконерите” намушква в крака приятел на Мерафино, за да го подплаши и да не свидетелства срещу него в полицията.

„Ил джорнале” пише, че стрелбата е открита след възникнал спор пред бар в Милано. Според изданието мишената Мерафино е фен на друг отбор. Лорис Гранчини е имал връзки със сицилианската мафия „Коза Ностра”, което не е необичайно за ултрасите на Апенините.

Именно заради такива връзки под ударите на закона попадна и президентът на Ювентус Андреа Аниели. Той беше изхвърлен от футбола за една година заради продажба на билети на фенове, свързани с организираната престъпност. Тифозите искат да контролират продажбата на билети, а в замяна осигуряват „спокойствие” на клуба.

Адвокатите на един от най-богатите италианци обжалваха и посочиха, че Аниели не е знаел, че срещу феновете е имало повдигнати обвинения за участие в организираната престъпност. Крайното решение на Италианската футболна федерация ще бъде взето на 18 декември.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай