1 052 0

Мъри: Бих застрелял този, който прави селекцията в Левски

Стоилов се прибра в България след историческия успех на Астана в Лига Европа

Иво Стойнев

"През лятото са взели 14 футболисти, а сега научавам, че искат да взимат още нови през зимата. Ако аз бях на мястото на собственика на Левски, бих застрелял този, който прави селекцията", заяви Станимир Стоилов при завръщането си в България, след като изведе Астана до исторически успех в Лига Европа.

"Аз също като Делио Роси, съм отивал на ново място в движение, но не съм си позволявал да взема повече от трима-четирима нови", продължи треньорът.

“След 20 дни изтича договорът ми с Астана, а нямаме разговори. Има други предложения, но не е нещо, което да си струва и да съм твърдо решен. До края на годината ще взема решение”, заяви Стоилов, който още на пресконференцията след мача със Славия (Прага) разкри, че напуска Астана.

“Бих се завърнал в Левски, ако някога реша да се прибера и ако получа предложение, но на този етап не стои възможност за разговори с клуба. Първата причина е, че не може да се водят разговори, с човек, с когото се съдиш. Това е абсолютно несериозно, дори обидно. Интересното е също, че винаги ме искат, когато съм зает, а не когато съм свободен. Това е втората причина", каза още специалистът.

"Няма голяма болка, когато говоря за Левски. Сега има повече съжаление и тъга, когато виждам какво се случва. Повечето футболисти и треньори бяха пуснати в центрофугата и изхвърлени”, продължи той.

Мъри говори и за предстоящия Конгрес на БФС.

“Интересна е темата и битката между Любо Пенев и Борислав Михайлов. Аз съм изцяло на страната на Боби, защото имаме страхотен авторитет във ФИФА. Футболният съюз постигна много добри резултати”, похвали работата на БФС Стоилов.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай