614 0

Хамилтън: Никога няма да пусна Ботас пред мен

Британецът иска да е винаги първи и този въпрос да не стои на дневен ред

Иво Стойнев

Люис Хамилтън призна, че след състезанието в Унгария тази година се е зарекъл никога повече да не пуска Валтери Ботас пред себе си. Във въпросната надпревара на "Хунгароринг" Валтери победи в квалификацията и стартира първи, но състезанието не се разви добре за него, и той се закова на трета позиция, без да може да настигне лидерите. Тогава отборът му нареди да пусне Люис пред себе си, защото беше с по-добро темпо и изглеждаше способен да се бори за победа. Англичанинът, обаче, също не успя да пробие и преди финала върна позицията на своя съотборник.

"Направихме нещо добро за отбора, което имаше позитивни последствия" каза Хамилтън по време на официалното раздаване на наградите на ФИА миналия петък. "Добре беше, че пуснах Валтери да ме изпревари, и завърших четвърти. След като преосмислих ситуацията, си казах, че никога повече не искам да поставям себе си или дори отбора в ситуация, в която те трябва да решават кой да бъде първи или втори. От този момент реших, че трябва да съм пръв всеки път, така че изобщо да не стои въпрос трябва ли Валтери да пуска Люис и т. н.."

След Унгария Хамилтън изостана на 14 точки след Фетел, но в последствие пилотът на Mercedes спечели 5 от следващите 6 състезания и си гарантира четвъртата титла.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай