12 Декември, 2017 09:30 795 0

Лудогорец ще зимува на върха в Първа лига

  • лудогорец-
  • пирин-
  • кешеру-
  • лукоки

"Орлите" удариха с 2:0 Пирин в последен мач от 20-ия кръг на шампионата

Лудогорец спечели с 2:0 гостуването на Пирин в последна среща от 20-ия кръг на Първа лига и отново се настани на първото място в класирането. "Орлите" вече имат актив от 48 точки и ще посрещнат новата 2018 година като първенец, следвани от ЦСКА с 47 и Левски с 39.

Тимът на Димитър Димитров пое инициативата от самото начало на мача и положенията пред вратата на гостите заваляха. Още в 5-ата минута Кампаняро можеше да се разпише, но ударът му бе отразен от Макенджиев. Само шест по-късно Лукоки също бе много близо до гола, но пропусна сам срещу противниковия страж.

Натискът на "орлите" даде резултата в 31-ата минута, когато Клаудиу Кешеру се разписа от пряк свободен удар. Само две минути по-късно Лукоки удвои от близка дистанция.

След почивката Лудогорец продължи да диктува събитията на терена. Разградчани създадоха няколко добри ситуации за гол, които обаче бяха пропилени от Кампаняро, Мисиджан и Вандерсон. В крайна сметка до края попадения не паднаха и Лудогорец се поздрави с трите точки след 2:0 над Пирин.

"Орлетата", които въпреки сериозните клубни неуредици, завършват календарната година на 11-о място с 19 точки.

Лудогорец пък има още едно изпитание пред себе си, преди да излезе в почивка. В четвъртък от 17:30 часа момчетата на Димитър Димитров гостуват на ЦСКА в среща от четвъртфиналите на Купата на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА