561 0

Райконен: Не съм загубил амбицията си

Финландецът твърди, че Ferrari трябва да са перфектни за старта на новия сезон

Иво Стойнев

Въпреки че не се наслади на кой знае колко силен сезон, Кими Райконен продължава да твърди, че не е загубил амбицията си да печели във Формула 1.

Финландецът има едва две победи от 2009-а насам, като за последен път спечели през март 2013-а в Австралия с Lotus, но е амбициран за по-добро представяне през 2018-а година.

„Нямаше да съм на пистата през следващата година, ако нямам амбиция да печеля. Все още се наслаждавам на състезанията и това е единствената причина да съм част от Формула 1. Докато желанието и амбицията са тук е ясно, че ще давам най-доброто от себе си“ коментира пилотът на Ferrari, който очаква силна нова година, като знае, кое ще бъде ключово.

„През последния сезон не започнахме по най-добрия начин. Имахме разбира се и добри моменти, но цялостно не постигнахме желаното, особено ако се погледне цялостно на представянето ни. Всичко трябва да сме уточнили за първия старт, защото ако нещата не са перфектни това може да ни струва много точки“ добави Райконен.

Италия


Още по темата

 • Ferrari постави ултиматум на Райконен

  Ferrari постави ултиматум на Райконен

  Кими Райконен ще трябва да вземе в ръце и да отговори на очакванията на Ferrari през 2018. В противен случай го очаква прекратяване на договора. Това ...
  20.12.2017
  1 097
  0

Напиши коментар:


Публикувай