5 800 1

От Ferrari: Напускането ни на Формула 1 не е блъф

"Някои хора си играят с огъня, след като смятат, че не сме сериозни", казва Серджо Маркионе

Иво Стойнев

Босът на Ferrari Серджо Маркионе предупреди отново, че заплахата от страна на Скудерията да напусне Формула 1, изобщо не трябва да се подценява. Италианците не са никак доволни от предложенията на „Либърти Медия“ за промяна в правилата от 2021-а година и големият шеф продължава да е категоричен, че възможността Черните кончета да са разделят с Формула 1 е съвсем реална.

„Някои хора смятат, че нашата заплаха относно новите правила е блъф, но мога да ги уверя, че си играят с огъня“ заяви Маркионе по време на Коледната вечеря на Ferrari с медиите.

„Ситуацията се промени сериозно от 2015-а година насам и вече щом сме заплашили, че ще направим нещо, ще го сторим. Новите договори с Ф1 вече дават много по-голяма свобода на отборите и нищо не ни пречи да обмислим създаването на алтернатива на Формула 1 по отношение на шоуто“ добави Маркионе.

„Има възможност да се направи подобен шампионат от 2021-а година. Вярно е, че аз предпочитам да я избегнем, ако е възможно, но не трябва да изключваме подобен вариант. Ако не можем да намерим компромис по отношение на това да показваме своята идентичност във всяко състезание, тогава ще трябва да си тръгнем“ каза още босът на Скудерията.

Италия


Още по темата

 • Ferrari постави ултиматум на Райконен

  Ferrari постави ултиматум на Райконен

  Кими Райконен ще трябва да вземе в ръце и да отговори на очакванията на Ferrari през 2018. В противен случай го очаква прекратяване на договора. Това ...
  20.12.2017
  1 143
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Японеца
  Отговор
  1 19:54  19.12.17
  От 2000г. ферари е най-толерирания отбор във Ф1. ферари е една от причините Ф1 да се обезличи и стане състезание доминирано от два отбора, ферари и мерцедес. Всичко стана само пари, много пари!

Напиши коментар:


Публикувай