Last news in Fakti

20 Декември, 2017 10:02 799 0

Лестър бе на крачка от сензация срещу Сити

  • манчестър сити-
  • варди-
  • дузпи-
  • купа на лигата-
  • драма-
  • силва-
  • лестър

"Гражданите" получиха гол в добавеното време, надделяха след наказателни удари

Манчестър Сити се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Лигата. "Гражданите" надделяха след дузпи над Лестър като гост в мач от четвъртфиналите на турнира. В редовното време и продълженията срещата завърши при резултат 1:1, а при изпълненията от 11 метра Сити успя да спечели с 4:3.

Момчетата на Пеп Гуардиола поведоха с попадение на Бернардо Силва в 26-ата минута. В основата му бе Илкай Гюндоган, който намери отлично своя съперник.

Драмата настъпи в даденото от рефера Робърд Мадли продължение на срещата. В неговата шеста минута съдията отсъди дузпа за нарушение на Кайл Уолкър в наказателното поле на Сити, а Джейми Варди бе безпощаден - 1:1.

Така двубоя влезе в продължения. През първото от тях Хари Макгуайър имаше отлична възможност да реализира за "лисиците", но не успя. Манчестър Сити пък имаше сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Кайл Уолкър, но вместо това съдията показа жълт картон за симулация на бранителя на гостите.

През второто продължение Лестър имаше по-добри възможности за гол, но те не бяха реализирани и победителят се реши с дузпи.

Дузпите бяха по АББА система, при която изпълнява първо единият отбор една дузпа, след това две поредния дузпи изпълнява другият отбор. Следва отново две от първия отбор, две от втория и т.н.

Фукс бе точен за Лестър, а следващите две дузпи за Сити бяха вкарани от Гюндоган и Туре. Лестър отново обърна до 3:2 чрез Макгуайър и Ибора. Лукас Нмеча и Габриел Жезус направих 4:3 за "гражданите" при дузпите. Звездата на "лисиците" Джейми Варди обаче прати топката покрай вратата. Последва изпълнение на Риад Марез, но Браво изби и прати Манчестър Сити на полуфинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА