627 2

Илиан Илиев: Дано не стане война в БФС

"Любо Пенев е много силна фигура", заяви треньорът на Верея

Иво Стойнев

Треньорът на Веря Илиан Илиев коментира най-различни теми, сред които конгреса за президентския пост в БФС, битката за титлата в родния елит и проблемите на клуба от Стара Загора. Специалистът се надява от битката между Любослав Пенев и Борислав Михайлов да излязат само позитиви за българския футбол.

„За конгреса? Хубаво е, че Любо Пенев е силна фигура. Той излиза да се пребори за президентското място. Люби направи едно-две изказвания. По-близо до конгреса трябва да изложи какво мисли да прави. Няма да даваме оценка на БФС. Някои може да искат повече, а други са недоволни. Има доста неща, които трябва да се направят. Ето, изказването на Боби, това е крачка напред. Знаем ги тези неща за натиска върху съдии, а защо мълчим толкова години? В тази конкуренция на силни хора, знаем и двамата кои са, се надяваме да не стане война, а напротив – от тази битка да излязат позитиви за българския футбол. И това да се използва, за да се направят повече неща за футбола в България. Сериозна промяна не е възможна отведнъж”, сподели Илиан Илиев в интервю за „Диема Спорт” за конгреса на БФС и битката за президентския пост.

„И това първенство ще има един победител. Не знам кой ще бъде. Има доста мачове. Ще е доста трудно и интересно. Но аз мисля, че Лудогорец е с изграден стил, а ЦСКА още го търси. ЦСКА постигна резултати, но в доста случаи благодарение на качествата на някой футболист. Важно е с години да изградят стил на игра. Със сигурност, ако победят Лудогорец, ще им даде тласък. Лудогорец търси такива футболисти, които му пасват на стила. Левски в момента е с 8 точки назад, но може да стане и трибой. Много се говори за Делио Роси. Преди бързаха, влияеха външни фактори, легенди се изказваха неуместно за стила на отбора. Нормално е на този човек да ми се даде време за подготовка. Който го е избрал, да е мислил преди това. Сега – дайте му шанс”, коментира Илиев битката за титлата и шансовете на Левски да се намеси в нея.

„Имахме разговори със собственика за дължимите пари. И той очаква да има някаква яснота за спонсорство и актуализиране на бюджета. Постоянно сме в очакване. Надяваме се точно преди Коледа да има позитивни новини за всички. Не искам да се оплакваме Обстановката в съблекалнята беше прекрасна. Не е приятно да се работи така, но на терена се случиха много положителни неща, благодарение на футболистите, които превъзмогнаха това. Без оправдания! Направихме, каквото се искаше от нас”, сподели Илиан Илиев за проблемите в клуба с финансовите средства.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВЪЛКА ЛУПИ
  Отговор
  1 14:49  21.12.17
  ВСИЧКИ СТЕ ЗАТЪНАЛИ В КОРУПЦИЯ,ВОГЛАВЕ С ПУРУКАТА....ВАШ'ТА М***.....
 • йокин
  Отговор
  2 18:31  21.12.17
  Ква война,кви5лв.Картите,са раздадени,постовете тоже.Чети,днешната преса.

Напиши коментар:


Публикувай