853 0

ЦСКА се раздели с най-добрия си футболист

"Червените" продадоха Антон Недялков в САЩ за 1,5 милиона долара

Иво Стойнев

ЦСКА официално продаде един от своите лидери Антон Недялков на тима от американската МЛС Далас срещу сумата от 1,5 милиона щатски долара, а информацията бе потвърдена от сайта на "червените".

Освен това, българският клуб може да получи още пари под формата на бонуси. "Армейците" имат и гарантиран процент от евентуална следваща продажба на левия бек.

За трансфера е съдействал лично Христо Стоичков, който преди време също игра в американската Мейджър лийг.

От ФК Далас също обявиха трансфера на родния национал.

Ето и какво написаха от ЦСКА по повод сделката чрез официалния си сайт:

Армейци,

бранителят Антон Недялков вече е състезател на американския клуб Далас. След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и сърцатият защитник поема към американската Висша лига.

Сумата, която ЦСКА ще получи по контракта, е 1,5 милиона долара, като тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим. Освен това червените запазват в специална клауза значителен процент от правата на Недялков при бъдеща негова продажба.

Към 24-годишния роден национал имаше засилен интерес и от други чуждестранни клубове, но за ЦСКА сделката в този момент не беше основен и задължителен приоритет. Със своя авторитет и позиции легендата Христо Стоичков изигра основна роля тя да стане факт.

По негова препоръка от Далас отдавна следяха изявите на Недялков и на няколко пъти повишаваха финансовите параметри. Ръководството на армейците направи много, за да задържи играча в редиците си и през пролетта, но в крайна сметка бе уважено изричното настояване на самия футболист и Стоичков кариерата му да продължи на ново поприще в САЩ.

Искаме да ви уверим, че ръководството на ЦСКА веднага предприе нужните мерки и задейства преговорите по привличането на качествен заместник на Недялков на този пост.

България


Напиши коментар:


Публикувай