23 Декември, 2017 09:56 876 0

Луд мач! Арсенал и Ливърпул не успяха да се победят в голово шоу

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • равенство-
  • шоу-
  • голове-
  • коутиньо-
  • санчес-
  • йозил-
  • салах

„Топчиите” и мърсисайдци със спиращ дъха спектакъл за подялба на точките в Лондон

Арсенал и Ливърпул сътвориха истинско зрелище и накрая разделиха по точка след 3:3 в дербито на „Емирейтс”, което беляза началото на 19-ия кръг в английската Висша лига. Мърсисайдци поведоха с два гола, но „топчиите” направиха обрат в рамките на само пет минути и в крайна сметка се стигна до реми.

„Артилеристите” започнаха по-активно, но така и не сътвориха опасност пред вратата на Симон Миньоле, за да се стигна до 26-ата минута, когато Филипе Коутиньо даде преднина на мърсисайдци. След гола гостите имаха пълен контрол върху случващото се на терена и направиха още няколко непростими пропуски, най-фрапантен, от които бе този на Садио Мене, който се опита да отиграе акробатично топката на празна врата, но я прати над гредата.

През втората част в 52-ата минута Мохамед Салах удвои аванса на мърсисайдци след удар от далечна дистанция и рикошет в тялото на Кошчиелни. Настроението на домакините бе помрачено, но още в следващата си атака те върнаха бързо един гол чрез Алексис Санчес, който в 53-ата минута с глава намали на 1:2. Това бе и първи удар на „топчиите” в очертанията на вратата. Три минути по-късно Гранит Джака получи топката от Алекс Айоби и силен далечен шут изравни за 2:2. Фамозният обрат за домакините стана факт в 58-ата минута, когато Александре Лаказет изведе непокрития Месут Йозил и германският национал се разписа за 3:2.

Футболистите на Юрген Клоп все пак се съвзеха от шока и в 71-ата минута изравниха чрез Роберто Фирмино, който получи топката от Емре Джан и не остави никакви шансове на Петър Чех. До края на мача и двата тима имаха своите шансове да стигнат до трите точки, но в заключителните минути намалиха темпото и заиграха на сигурно, за да спечелят поне по точка.

След спиращото дъха равенство Арсенал остава пети с 34 точки, а Ливърпул е четвърти с 35 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА