Last news in Fakti

23 Декември, 2017 11:03 1 874 3

Белгийска параолимпийка поиска евтаназия

  • вервоорт-
  • параолимпийка-
  • евтаназия-
  • страдание-
  • лекари

"Не искам да страдам повече", заяви Мариеке Вервоорт

Състоянието на белгийската параолимпийка Мариеке Вервоорт рязко се е влошило и тя е готова да й бъде приложена евтаназия. 38-годишната носителка на четири параолимпийски медала в леката атлетика е подписала още преди година всички необходими документи да бъде сложен край на живота й, но все още се чака становището на още трима лекари, които да кажат "Да".

“Не искам повече да страдам. Става все по-тежко, а аз изпадам във все по-голяма депресия. Никога не съм била такава, постоянно плача. Ако има Бог, то той е лош, щом ме наказва така”, казва Вервоорт пред британския “Телеграф”. Мариеке страда от форма на прогресивна тетраплегия. Тя ще напусне университетската болница в Брюксел, за да прекара празниците в дома си за последно с родителите си.

Желанието й е тялото й да бъде кремирано, а прахът разпръснат на един от канарските острови Лансароте, който е любимото й място на света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 0 Отговор
    Напълно подкрепям това желание на тази жена. Когато човек, ДОКАЗАНО е с акъла си и иска ефтаназия, не трябва да му се отказва ! Само този който е изпитвал непоносими, постоянни болки, може да го разбере !!!
  • 2 Красимир

    0 4 Отговор
    Да желаеш да те умъртвят е форма на самоубийство, но като че ли по-жестока. Евтаназията увлича още много хора в процеса и ги прави съучастници в убийство, което в случая се води по човешките закони - законно. Но пред Бога какво оправдание ще намерите? Как ще си успокояват съвестта "помагачите" в това убийство? А след като мнозина са се подвели по лукавите доводи в подкрепа на тези "легални" убийства, те също са донякъде съучастници в тях...
  • 3 Знаещ

    0 2 Отговор
    Лошото е, че иска да бъде кремирана - така докторите не могат да направят бзнес и яката пачка, като и продават органите! Затова ще я държат още жива, докато не реши друг метод на погребение ...