1 210 1

Мега сделка между Левски и Лукойл

"Левски" и "Лукойл Академик" се обединиха в един супер баскетболен клуб

Милена Трачева

Българският спорт бе разтърсен от сензационна новина в първите дни от новата година. Двата най-добри родни баскедболни тийма - "Левски" и "Лукойл Академик" от днес се обединяват и стават едно цяло.

Отборът ще носи името "Левски Лукойл", негов президент ще бъде Тодор Стойков, а Тити Папазов ще води новата звездна селекция в българския баскетбол.

Общото наследство на "сини" и "студенти" възлиза вече на недостижимите 71 трофея в историята на българския баскетбол. От тях "Лукойл Академик" е с уникалните 26 титли, а през годините "Левски" е ставал 18 пъти шампион. Във витрината на "Лукойл Академик" гордо стоят 12 купи на България, а в тази на "Левски" – 15, пишена сайта си bTV.

Със сигурност ходът на Лукойл е повече от добър, тъй като Левски ще разчита на многобройните си фенове в похода не само към шампионската титла в България, а и в евротурнирите, коментират от Блиц Спорт. Амбицията на Константин Папазов и новия отбор са насочени към сериозно присъствие на Европа.

Ръководството на "ЛУКОЙЛ-България" ще продължи подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб — "Академик", без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на "Академик" от Правец са възложени на легендата Петко Маринов, чиито дългогодишен опит и знания ще осигурят приемственост между баскетболните поколения и достойна млада смяна играчи. Старши треньор тима остава Георги Давидов.

Така, поне до края на настоящия сезон, в НБЛ и в турнира за Купата на България ще участват и "Левски Лукойл", чийто дом ще бъде зала „Универсиада”, който ще се подготвя и домакинства в спортния комплекс на „студентите” в Правец.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 22 септември
    Отговор
    1 15:48  02.01.18
    Все едно да се обединят Левски и Литекс А простете Цска

Напиши коментар:


Публикувай