1 588 0

Коя е най-голямата слабост на Меси?

"Трябва да тренирам повече дузпи", заяви самият аржентинец

Иво Стойнев

Нито един професионалист не е перфектен, дори самият Лионел Меси. Това призна сам петкратният носител на „Златната топка”. 30-годишната аржентинска звезда на Барселона разкри коя е най-голямата слабост в играта му.

„Искам да бъда перфектен, но все още има някои неща в играта, в които трябва да се подобрявам, за да достигна възможно най-високото ниво”, споделя Меси пред сръбското издание Blic и допълва в кой компонент се чувства най-слаб на терена: „Дузпите, трябва да ги тренирам по-често”.

Статистиката подкрепя неговото изказване. От четири дузпи за първенство през настоящия сезон Меси е пропуснал две. Дори неговият общ баланс е далеч от убедителен. Общо 100 пъти е шутирал Меси от бялата точка, пропускайки 22 от тези дузпи. Все пак от 17 мача в Примера дивисион аржентинецът се е разписвал в 15 от тях.

„Вкъщи говорим малко за футбол. Трябва нещо особено да се случи в Барселона или Аржентина, за да говорим по време на ядене за футбол. Понякога си мечтая за разходка с моето семейство, без да ме спират фенове на всяка крачка”, хвърля поглед Меси и върху личния си живот.

Испания


Напиши коментар:


Публикувай