Last news in Fakti

9 Януари, 2018 05:15 1 488 0

Ливърпул давали Коутиньо след края на сезона

  • коутиньо-
  • барселона-
  • трансфер-
  • ливърпул-
  • наем

Това било пречката пред трансфера на бразилеца

Сагата с преминаването на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона приключи, но продължават да излизат интересни информации относно вторият най-скъп трансфер в историята на футбола.

Според Daily Mail към края на преговорите "мърсисайдци" поискали от каталунците да задържат 25-годишния бразилски национал под наем до края на сезона. На "Анфийлд" се мотивирали с факта, че Коутиньо няма да има право да играе за Барса в Шампионска лига, защото вече носи екипа на Ливърпул в турнира. Испанците обаче категорично отказали подобен вариант.

Бразилецът вече каза първите си думи като футболист на Барселона. "Много съм доволен и щастлив. Трансферът е сбъдната мечта за мен. Ще играя рамо до рамо с моите идоли Лео Меси, Луис Суарес, Андрес Иниеста, Жерард Пике и Серхио Бускетс. Това е невероятно! Сега искам заедно да спечелим много трофеи", заяви бразилския техничар, за когото ще бъдат платени общо 160 милиона евро плюс бонусите.

За последните пет години Коутиньо се превърна в най-важния футболист за Ливърпул и е №1 за "червените" по системата гол+пас с 97 точки (54+43). Сега на "Камп Ноу" се надяват той да пренесе силните си игри от Острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА