Last news in Fakti

8 Януари, 2018 16:47 1 448 0

Роси: Левски да реши - само участва или се бори

  • левски-
  • цел-
  • титла-
  • участие-
  • цска-
  • лудогорец-
  • играчи-
  • селекция-
  • роси

"Да уговориш класен футболист за България е трудно", заяви треньорът на "сините"

Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че отборът се нуждае от нови попълнения, за да може да се бори с Лудогорец и ЦСКА за титлата в Първа лига.

Италианският спец подчерта, че говори за качествени играчи, а не за количество и допълни, че сега е моментът да се реши дали "сините" ще конкурират лидерите в Първа лига и просто ще участват в първенството. "Сега трябва да направим своя избор. Разликата между тези две неща е много тънка. Казвал съм на ръководството, че за да подобрим състава, трябва да вземем някои футболисти. Но не говоря за количество. Нямаме проблем с броя, а с качеството, не че сегашните са слаби. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е така, предпочитам да работя с играчите до момента, защото знаят моя начин на работа", каза Делио Роси на първата си пресконференция за годината.

Той нарече предстоящия зимен лагер "най-важният период за годината", защото за първи път ще има възможността да води подготовката. През лятото бившият треньор на Лацио и Сампдория смени Николай Митов след старта на първенството и завари готов отбор. "За изминалото време се постарах да се заема с най-спешните въпроси", подчерта Делио Роси. "Паузата ще ми даде възможност да работя по най-добрия начин. В други шампионати тя е през лятото, но тук е различно. По моите разбирания в този период или създаваш отбор, или не го създаваш", каза още тактикът.

Запитан на въпрос какви са неговите цели, той отговори: "По рождение съм борбен и ми харесва да се състезавам с другите, дори да са по-добри от мен. Целите не се декларират, а се постигат. Ако са много по-високи, трябва да имаш повече възможности и лостове, за да ги постигнеш. Трябва да бъда оценяван по това, което ще направим на терена".

Чуждестранни клубове проявяват интерес към част от играчите на Левски – Васил Панайотов, Жуниор Мапуку и звездата Габриел Обертан. Относно изходящата селекция, Делио Роси заяви, че не е поставил забрана за продажбата на нито един футболисти. "Но ако някой си тръгне, искам да привлечем по-добър негов заместник. Преди два месеца съм казал на клуба какви футболисти ни трябват и на какви постове. Сигурен съм, че се работи по този въпрос", каза още Делио Роси.

"Знам, че е необходимо да се вложат много сериозни финансови средства, защото трябва да вземем футболисти, които играят в сегашните си отбори. А дори да имаш финансови средства, не е лесно да се вземат състезатели от по-представителни първенства. Да ги уговориш да играят в България е доста трудно. Трябва да намерим правилните хора. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малка възможност ще имам да работя с тях", каза още италианецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА