13 Януари, 2018 18:01 1 820 1

Байерн тържествува над Байер с първа победа за 2018 (СНИМКИ)

  • байерн мюнхен-
  • байер леверкузен-
  • футбол-
  • германия-
  • победа-
  • гост-
  • футболен отбор-
  • бундеслига

Баварците започнаха 2018 г. с победа, като биха домакините си с 3:1

Байерн тържествува над Байер с първа победа за 2018 (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Шампионът "Байерн" Мюнхен започна новата 2018 година с победа. В първа среща от 18-ия кръг в Бундеслигата отборът записа убедителна победа с 3:1 над Байер (Леверкузен) като гост.

Това пък е първи успех за баварците на "БайАрена" от 2013 година насам.

Гостите първи поведоха в резултата преди почивката, но в 18-ата минута Доминик Кор с глава първи пропусна да изведе "аспирините" напред. Ударът му мина изключително близо до лявата греда на вратата на гостите.

Байерн тържествува над Байер с първа победа за 2018 (СНИМКИ)

"Байерн" взе аванс в 32-ата минута чрез Хавиер Мартинес. Ариен Робен центрира от ъглов удар, Артуро Видал остави топката в наказателното поле, а Мартинес се възползва от колебанията в отбраната на отбора от Леверкузен и откри резултата.

В 56-ата минута техничен удар на Леон Баи срещна гредата на вратата на баварците. Само три минути след това Франк Рибери също се разписа във вратата на домакините с удар по земя от наказателното поле в близкия на вратаря Бернд Лено ъгъл.

Точно 20 минути преди края на редовното време Кевин Фоланд върна един гол във вратата на гостите с шут от дистанция и два рикошета.

Малко преди края на редовното време обаче, Хамес Родригес сложи точката, разписвайки се от фаул и оформяйки крайното 3:1.

Успехът е първи за "Байерн" в Леверкузен от 2013 година насам. Грандът от Мюнхен има актив от 44 точки на върха в класирането и има аванс от 14 пункта пред втория "Шалке 04". "Аспирините" са на четвърта позиция с 28 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.