14 Януари, 2018 15:07 2 125 0

Виктория Томова стана "щастлива губеща" и продължава напред

  • виктория томова-
  • щастлива губеща-
  • продължава-
  • australian open-
  • загуба-
  • квалификационен кръг-
  • тенис

Въпреки загубата си в третия квалификационен кръг, българката се класира за основната схема на Australian Open

Виктория Томова стана "щастлива губеща" и продължава напред - 1
Снимка: БТА

Първата ракета на България при жените - Виктория Томова влезе в основната схема на Australian Open. Най-предно класираната българка в световната ранглиста загуби в третия квалификационен кръг, но въпреки това ще участва в същинската част на турнира като "щастлива губеща".

В понеделник тя ще се изправи срещу американката Никол Гибс, която е 113-а в света.

Томова падна с 3:6, 6:1, 1:6 от рускинята Ана Блинкова в третия кръг от квалификациите на Откритото първенство на Австралия, но отказването на хърватката Ана Конюх осигури на 22-годишната българка възможност да влезе в турнира.

Благодарение на тази щастлива случайност, страната ни и тази година - 21-а по ред - ще има представителка в основната схема при жените.

Виктория Томова стана "щастлива губеща" и продължава напред
Снимка: Facebook

Срещата с рускинята започна с размяна на пробиви и вървеше гейм за гейм. Блинкова стигна до третия си пробив в сета за 4:3 след оспорван гейм и след това взе първата част с 6:3. Томова взе медицински таймаут за проблем с десния крак. Когато се върна на корта, тя доминираше. 22-годишната софиянка загуби само един гейм във втората част, а съперничката й бе разколебана.

Третият сет обаче, се разви неприятно за българката, която загуби първите два гейма. Рускинята стабилизира играта си, а съперничката й не успяваше да се справи със защитата й и започна да допуска повече грешки. Българката, спечели само един гейм в третата част и след 1 час и 42 минути трябваше да си тръгне от корта със загуба.

Томова, която заема 140-ото място в световната ранглиста, за 4-ти път в кариерата си достига до третия квалификационен кръг на Australian Open, но и сега не успя да го преодолее. Въпреки това, нашенката имаше късмет и продължава напред в турнира, след отказа на хърватката Ана Конюх.

Ден по-рано и Елица Костова загуби в квалификациите от чехкинята Дениса Алертова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА