916 0

Димитров: Целта ми е титла от Големия шлем

"Гледам мач за мач и давам 100% от себе си", заяви българинът

Иво Стойнев

Григор Димитров логично беше в отлично настроение след първата си победа в Мелбърн. Първата ни ракета спечели с 6:3, 6:2, 6:1 срещу квалификанта Денис Новак и се класира за втория кръг на Australian Open

"Доволен съм от формата си. Толкова е хубаво да се върна тук. Имам страхотни спомени, обичам да играя на този корт", бяха първите думи на Димитров след успеха.

"Имаше силен вятър по време на загрявката. При това положение не можеш да използваш максимално ударите си, но аз се опитах да бъда концентриран и да използвам всяка възможност, както и да спестя малко сили", добави българинът.

"Нямаше особено значение, че направих ранен пробив. Не знаех точно на какво е способен съперника. Той постигна три победи, за да стигне до тук и трябваше да съм готов за битка", обясни Димитров.

Попитан дали е готов за титла от Големия шлем, Григор отговори: "Гледам мач за мач. Това винаги е било моя мечта. Постигнах някои неща, които винаги съм искал. Това е следващата стъпка. Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромен. Единственото, което мога да направя, е да се раздавам на 100% процента и да се опитам да вдигам нивото с всеки мач."

"Времето не беше много добро през последните дни и не успях да тренирам, както искам. Имам ден почивка. Мачът не беше много натоварващ и след малко пак ще съм на корта, за да тренирам допълнително", завърши първата ни ракета.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу американеца Макензи Макдоналд.

Австралия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай