884 2

България атакува Пьончан с 19 олимпийци

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с пълен отбор от петима мъже и пет жени

Иво Стойнев

Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари. Съставът на делегацията ни предстои да бъде официално утвърден от БОК на 23 януари.

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с пълен отбор от петима мъже и пет жени. В ските имаме две квоти за мъж и жена, три са в бягането и две в сноуборда за Александра Жекова и Радослав Янков. В събота място на игрите си осигури и ски скачачът Владимир Зографски.

Потвърдена е и квота при мъжете в спускането с шейни. Окончателна яснота ще има след 21 януари, когато повечето международни федерации ще обявят списъците, тъй като е възможно да има отказали се.

Зографски се класира с голяма доза късмет в последния момент. Той завърши на 26-о място в състезанието по ски полети от Световната купа по ски скок на голямата шанца в Бад Митерндорф (Австрия).

Българинът не успя да преодолее квалификациите в петък, но участва в надпреварата като първа резерва след отказването на Дмитри Василев от Русия. Той постигна опити от 195.0 и 183.0 метра и получи 328.6 точки.

Със спечелените първи 5 точки за сезона Зографски си осигури квота за Пьончан и за втори път в кариерата си след Сочи 2014 ще участва на олимпиада.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:05  16.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • първа резерва
    Отговор
    2 20:05  18.01.18
    пак експедиция туристи

Напиши коментар:


Публикувай