15 Януари, 2018 18:56 1 202 2

България атакува Пьончан с 19 олимпийци

  • българия-
  • олимпийци-
  • пьончан-
  • олимпиада-
  • квоти

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с пълен отбор от петима мъже и пет жени

Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари. Съставът на делегацията ни предстои да бъде официално утвърден от БОК на 23 януари.

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с пълен отбор от петима мъже и пет жени. В ските имаме две квоти за мъж и жена, три са в бягането и две в сноуборда за Александра Жекова и Радослав Янков. В събота място на игрите си осигури и ски скачачът Владимир Зографски.

Потвърдена е и квота при мъжете в спускането с шейни. Окончателна яснота ще има след 21 януари, когато повечето международни федерации ще обявят списъците, тъй като е възможно да има отказали се.

Зографски се класира с голяма доза късмет в последния момент. Той завърши на 26-о място в състезанието по ски полети от Световната купа по ски скок на голямата шанца в Бад Митерндорф (Австрия).

Българинът не успя да преодолее квалификациите в петък, но участва в надпреварата като първа резерва след отказването на Дмитри Василев от Русия. Той постигна опити от 195.0 и 183.0 метра и получи 328.6 точки.

Със спечелените първи 5 точки за сезона Зографски си осигури квота за Пьончан и за втори път в кариерата си след Сочи 2014 ще участва на олимпиада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 първа резерва

    0 0 Отговор
    пак експедиция туристи