1 220 1

Джокович: Не съм призовавал за бойкот!

"Твърде малко от написаното в пресата отговаря на истината", заяви сръбската звезда

Иво Стойнев

Шесткратният шампион на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович се разграничи от слуховете, че е призовавал за бойкот на турнира другата година, ако не бъде повишен значително наградният фонд.

Информации в пресата твърдят, че 30-годишният сърбин лобира за ново разпределение на средствата от наградните фондове на четирите турнира от Големия шлем. Както е известно, Джокович говори на пресконференцията преди турнира, на която поде инициатива за създаване на профсъюз на тенисистите, независим от АТР, а също и изтъкна, че тенисистите получават по-малко в сравнение с колеги от други спортове.

След рутинната си победа в първия кръг срещу американец Доналд Йънг, Джокович внесе някои пояснения по темата. "Не става въпрос за бойкот. Твърде малко от написаното в пресата отговаря на истината. Това, което се случи, е, че ние, играчите, искахме да обсъдим някои теми. Не мисля, че има нещо нередно в това. Искаме да чуем повече мнения, не са взети някакви конкретни решения. Не е имало разговори за бойкоти или подобни неща", каза Джокович.

Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Именно
    Отговор
    1 17:05  16.01.18
    Половин година отпуска и остана без пари ли?

Напиши коментар:


Публикувай