1 760 2

Какво каза Роналдиньо на сбогуване?

"Благодаря ти, Боже мой, за живота, който ми даде", заяви бразилската легенда

Иво Стойнев

Бразилският гений Роналдиньо сложи официален край на кариерата си вчера. Играчът, на чиято фантазия, усмивка и любов към топката се възхищаваше цял свят, отправи своето послание.

"Благодаря ти, Боже мой, за живота, който ми даде. За семейството, приятелите, професията ми. След три десетилетия посветени на футбола, казвам сбогом на най-голямата ми любов, на сбъдната ми мечта.

Правих това, което обичах. Общо 20 години като професионалист. Изживях мечтата на едно дете - всеки миг, всяко пътуване, всяка победа, равенство, загуба. Националният химн, преминаването през тунела, съблекалнята, стъпването на игрището. Обувките ми, с които давах и добри и лоши пасове. Отдаването на почит към заслужилите футболисти, онези, на които се възхищавах и се възхищавам и до днес... Както и да е, всичко беше невероятно. Баща ми и семейството ми ме подкрепяха много, за да стигна до тук. Това беше колективен успех. Завършихме първи етап от тази красива история.

Вие ме познавате. Знаете, че съм срамежлив и не говоря твърде много, но искам да ви благодаря от сърце и душа. За да правя това, което обичам, помогна всеки - треньорите, инструкторите, директорите, президентите, феновете, които бяха с мен и срещу мен, шофьорът на автобуса, домакина, съдията, пресата... Благодаря ви, че създадохме заедно тази история. Без вас нямаше да бъде възможно.

През месец март ще обявя как ще се сбогувам официално с футбола и какво смятам да правя след това. Засега ви казвам просто моето "Благодаря!".

Благодаря на всички за посланията и обичта. Прегръщам ви! Бях много щастлив да превърна футбола в мой живот и професия", написа Роналдиньо в официалния си профил във Фейсбук.

Бразилия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Garrincha
  Отговор
  1 16:08  18.01.18
  Легенда !
 • Борис
  Отговор
  2 17:10  18.01.18
  Велик

Напиши коментар:


Публикувай