1 094 0

Григор: Българското лято ме е подготвило

"Жегата в Австралия е огромна, но аз съм готов", призна Димитров

Иво Стойнев

Григор Димитров заяви, че няма проблеми с високите температури в Австралия, от които се оплакаха мнозина тенисисти, сред които Рафаел Надал и Новак Джокович. Вчера българинът игра при много тежки условия в ранния следобед. Той спечели в четири сета срещу Андрей Рубльов, като заяви, че жегата не е проблем за него.

"Обичам да съм там, в жегата. Това въобще не ме плаши. В България, когато бях малък, летата бяха доста горещи и сухи. Днес се чувствах почти като вкъщи. Условията бяха страхотни, сподели Григор след мача. - Мисля, че сега мога да контролирам ритъма малко по-добре и начина, по който играя, след годините и опита, който имам от горещите дни в Австралия. Мисленето ми е различно от това, което беше преди няколко години."

Третият в света коментира и съперника си на осминафиналите Ник Кирьос, който го победи преди няколко седмици в Бризбън: "Никога не знае какво ще се случи срещу Кирьос. В Бризбън си мислех, че контролирам нещата. Играех сравнително добре, но вторият и третият сет ми се изплъзнаха. Винаги трябва да си концентриран, защото не знаеш кога ще получиш възможност".

Димитров допълни, че за него не е проблем да играе срещу представител на домакините: "Няма проблеми. Правил съм го много пъти. Играл съм срещу местния любимец. Това е част от играта".

Австралия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай