21 Януари, 2018 14:43 2 306 3

Григор Димитров успя срещу коварния Кирьос

  • димитров-
  • тенис-
  • australian open-
  • кирьос

Българският тенисист е на четвъртфинал на Australian Open

Григор Димитров изигра изключителен мач и постигна победа с 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4) над представителя на домакините Ник Кирьос. Двамата предложиха тенис от най-високо ниво и се бориха до край 3 часа и 27 минути. Българската звезда се класира за четвъртфиналите на Australian Open, където ще се изправи срещу Кайл Едмънд от Великобритания.

Първи сет
Изключително равностойна част, за която сякаш предрече и развитието на първия гейм. Григор подаваше и поведе, но едва след шест минути игра и десет точки. До края на сета двамата печелеха своите сервис-геймове, като в шестия българинът пропусна три възможности за пробив. Така се стигна до тайбрек. В него Димитров започна по-добре и направи минибрейк в сервиса на Кирьос. Последва още един, с който Григор поведе с 5:2. Въпреки че австралиецът върна единия минипробив, българският тенисист успя да спечели тайбрека с 6:3 след двойна грешка на съперника му. Така Димитров поведе с 1:0 в мача.

Втори сет
Равностойната игра на корта продължи и във втората част. Двамата тенисисти печелеха своите подавания. Григор първи стигна до пробив. С него той поведе с 4:3, а след това го и затвърди. Кирьос обаче отговори на предизвикателството. Върна брейка и като цяло спечели три поредни гейма и поведе с 6:5. Григор спечели подаването си прати сета в тайбрек. В него българският тенисист направи един минипробив и водеше с 4:2, когато австралиецът върна този минибрейк. След това Кирьос изравни резултата в тайбрека. Последва нов минипробив за българина, който беше последван от две спечелени точки при собствен сервис. Така Григор Димитров спечели и втория сет с тайбрек и поведе с 2:0 в мача.

Трети сет
Равноправието на корта продължи и през третата част. Григор имаше възможност за пробив във втория гейм, но Кирьос я отрази. Двамата продължиха размяната на спечелени сервис-геймове до 2:2, след което австралиецът направи пробив, който беше затвърден и Димитров се оказа догонващ в резултата с 2:4. Равенството на корта продължи, но предимството в резултата на Ник Кирьос остана. Австралиецът имаше шанс да спечели сета при сервис на Димитров, но българинът я отрази. След това Кирьос спечели подаването си на нула и намали изоставането си в мача – 1:2.

Четвърти сет
Равностойният мач продължи без признаци на умора от страна и на двамата. Двамата печелеха своите подавания, като Димитров пропусна две възможности за пробив в четвъртия гейм. В следващия гейм и Кирьос пропиля шанс за брейк. Пробивът дойде в осмия гейм, когато Гришо поведе с 5:3 и сервираше за спечелването на мача. Австралиецът обаче веднага отговори и върна брейка. След това го затвърди и изравни резултата за 5:5. Григор спечели подаването си на нула и поведе в сета. След това Ник Кирьос отговори със същата серия и прати сета в тайбрек. В него решаващ се оказа минипробив в полза на българина за 6:3, при което получи три мачбола и се възползва още от първия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    18 1 Отговор
    Браво. Много добра игра.
  • 2 Иванчо

    13 2 Отговор
    Е тоя да ти изтупа килимите...
  • 3 кучето шаро

    2 0 Отговор
    Много па розов !