24 Януари, 2018 09:31 2 451 8

Стоичков: Настана страшно време за футбола ни

  • стоичков-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • клубни отбори-
  • футболисти-
  • състояние

"Нашите футболисти играят в Русия и Полша, това не е достатъчно", обяви Камата

Най-успелият български футболист Христо Стоичков е на посещение в Турция и предизвиква сериозен интерес сред местните медии. Бившият футболист сподели мнението си за състоянието на българския спорт и обясни защо в момента той не върви.

"Сега е страшно време за българския футбол. В цялата страна младите хора не се интересуват от футбол, от спорт. Това ни спира, отделно вече нямаме футболисти в силни отбори в Западна Европа. Никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед", каза Стоичков.

Според него фактът, че най-добрите играчи на България се състезават в Русия, Полша и някои в Италия, не е достатъчен за сериозни постижения.

"Това не е достатъчно да имаме силен национален отбор, а моите най-добри спомени са именно с него на световното първенство в САЩ. Там сбъднах мечтата си, благодарение на това спечелих и "Златната топка", добави Стоичков, цитиран от "Дневник".

Най-добрият футболист в Европа за 1994 г. сподели и вижданията си за двама от най-добрите треньори в света в момента Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, с които беше в Барселона.

"Гуардиола беше лидер във всеки един момент. Той беше такъв от най-ранна възраст и пренесе това с годините. Разбира се има възможността да разполага с най-добрите играчи. Колкото до Моуриньо той винаги е бил като треньор в Барселона, беше много важен за сър Боби Робсън", каза още Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    10 0 Отговор
    Стоичков,проблема е че в нашите отбори не играят българи.Докато не се въведе ограничение за броя на чужденците в един отбор няма да се оправим.Да се даде възможност на нашите момчета да играят.
  • 3 Само парата го интересува Ристю

    4 3 Отговор
    Също така голям проблем е че такива като Ристю които трябваше да ПРЕНЕСЕ наученото през годините ( като Гуардиола ) А той Ристю и другите Алчни копелен....
    Ги интересуват само парите и високите постове и то затова така става РИСТЮ?

    Коментиран от #4

  • 4 Дикембе Мутомбо

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Само парата го интересува Ристю":

    Точно така. Важен е примерът. А Стоичков си беше леке, още когато играеше. Но нали беше гениален футболист - това му беше простено. После обаче, като спря с футбола, глупостите му излязоха на преден план и това идва в повече. Същото важи и за Сираков, само дето той и кой знае какъв играч не беше.
    Хора като Бербатов, Петров (Стилян!), Балъков, Хубчев... Любослав Пенев, ако щете, могат да бъдат къде по-добър пример за поведение.

    Коментиран от #7

  • 5 Иванчо

    1 4 Отговор
    Кюрда приказва като селски кмет в кръчмата
  • 6 ААА

    0 0 Отговор
    Христо е прав , но това е заключение в общ план. Не се е спрял на причините за упадъка спорта ни , и в частност футбола. Когато гн. Христо Стоичков е прохождал като бъдещ голям спортист, в България имаше огромна маса младо население, и по селата и малките и средни градове. Селата , малките и средни градове , бяха ковачница на шампиони. Тези млади хора бяха поемани и обгрижвани от достатъчен брой специалисти , в спортните зали , дори и по селата, и от там подаваха таланти към спортните клубове и национални треньори. Тоест имаше голяма цедка , и селекция на млади спортни кадри. От долу вреше и кипеше, Изкушенията в големият град са големи за един млад човек , и той трудно пази режима и волята за голям спорт. И като се погледне състоянието на държавата , градчетата и селата , дето не са останали млади хора да спортуват , а които са останали са притиснати от икономически проблеми , ето ви и резултата- Спорт със затихващи функции, и все по-слаби поколения спортисти.
  • 7 Путкомафани

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дикембе Мутомбо":

    Това са футболисти , какво очакваш , да са интелектуалци?Свикнали са да се псуват по стадионите , и да се бият в съблекалните. Поне Стоичков си го говори без заобикалки , право куме в очи, за разлика от нашите политици 95% лъжи и 5% под съмнение. Нахранил си Сираков , но не забравяй , че футбола е колективен спорт , и Сираков отпуши каръка срещу Гърция , вкара още един на Аржентина , и заработи 2бр дузпи на Стоичков , за да го направи голмайстор на Мондеала, и така да спечели Златната Топка. И беше нареден на 4-то място сред атакуващите халфове , в убийствена конкуренция. Вкара два гола на Израел когато нашите бяха вече отписали квалификациите, и съхрани шансовете за класиране. А Балъков и Лечков връзваха играта ,Костадинов ни класира иначе???. И защитата на високо ниво. Кога ще се случи това отново- никога.
  • 8 Капитана

    0 0 Отговор
    Вина за упадъка на българския спорт имат всички управляващи правителства,които се смениха в началото на "Демокрацията" след 1989г.През всичките тези години не се обърна никакво внимание на спортистите като цяло те бяха със мизерни заплати и едва съществуваха,закриха се доста спортни училища във всички по големи градове,тренировъчните бази и почивните комплекси за подготовка на спортистите се разграбиха и приватизираха на безценица.Добрите и кадърни треньори заминаха да си търсят работа в чужбина и повлякоха след тях и доста добри спортисти.
    Стоичков може да се сърди за положението на спорта и спортистите в България само и единствено на господата "Управляващи",това е самата истина.