1 024 2

УЕФА обяви война срещу футболните агенти

Централата зове за ограничаване на комисионните им

Иво Стойнев

Европейските футболни лидери призовават за ограничаване на комисионите за агентите на играчите, които според тях са "непропорционално" добре заплатени и чието качество на работа спада.

След като беше проведена среща с представители на футболните клубове, на европейските лиги и на профсъюзите на играчите, УЕФА предлага да бъде въведена "разумна, пропорционална горна граница за комисионите" за трансферите на играчи в Европа.

Позовавайки се на риска от "икономическа експлоатация на млади играчи, измами, корупция и изпиране на пари", УЕФА призова депутатите от Европейския парламент да се запознаят и да имат готовност да се справят с подобни незаконните практики.

УЕФА твърди, че опитите на ФИФА през 2015 г. за реформиране на мониторинга на агенти и посредници "не успяха да отговорят на сериозни опасения", които остават и са обект на разглеждане и в момента.

Централата смята, че в момента клубовете и играчите получават по-лоша услуга, докато наличието на все повече дейност на агентите в индустрията е провокирано от все по-сериозното търсене на по-млади и по-млади играчи.

Излязлото през миналата седмица годишно проучване на УЕФА за финансирането на европейските клубове описва нарастващите комисионни, плащани на агенти като "без особена логическа обосновка" за подобни размери.

Швейцария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бате Б
  Отговор
  1 16:17  24.01.18
  Това са като нашите "Посредници" - газта от Русия минава през тях, токът от Козлодуй минава през тях / съпругата на Кадиев/ , горивата минавата през тях, само че не им викат Крадци - Изнудвачи а Посредници

  Коментиран от #2

 • Якимов
  Отговор
  2 16:24  24.01.18

  До коментар #1 от "Бате Б":

  Всичките тези посредници са свързани с БСП и ДПС

Напиши коментар:


Публикувай