25 Януари, 2018 12:56 7 374 14

Божинов пред сензационен трансфер

  • божинов-
  • риека-
  • трансфер-
  • отбор

Българският нападател може да облече екипа на Риека

Валери Божинов е пред изненадващо преминаване в хърватския шампион Риека. Бившият голаджия на Ювентус, Манчестър Сити и Левски в близките часове е очакван в Португалия, където отборът е на зимна подготовка. Там нападателят ще проведе заключителни преговори с ръководството на клуба, след което ще стане ясно дали ще подпише договор.

В момента Божинов е свободен агент, след като през есента разтрогна споразумението си с швейцарския Лозана. Името на нападателя беше свързвано още с гръцките отбори Паниониос, Аполон Смирна, ОФИ Крит, кипърският гранд Анортозис, сръбският Земун Белград, а по думите му, Панатинайскос също е проявявал интерес към него. "Но не се разбрахме", обясни наскоро Божинов.

В момента Риека заема 4-то място в хърватското първенство и защитата на титлата изглежда мираж, тъй като лидерът Динамо Загреб има внушителен аванс от 15 точки. Конкуренцията в атаката на Риека е сериозна. Голмайстор на отбора е бразилецът Хебер с 8 попадения в 13 мача, в състава са още швейцарският национал Марио Гавранович (14/7), Александър Горгон (14/6), Максуел Акости (9/2), Яков Пулич (9/1) и Матей Йелич (7/0).

В Риека има и българска следа. Георги Иванов-Гонзо игра за отбора през сезон 2007/08, а Красимир Балъков беше треньор през 2011/12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    36 3 Отговор
    О боже сумати и години се интерисувам от футбол ама тия пропадналите отбори не съм ги чувал, тоя Божинов е най-големия резил за българите

    Коментиран от #4

  • 2 Като гост

    23 4 Отговор
    Какво занимавате хората с тоя смешник!
  • 3 лаик

    32 1 Отговор
    Помня го от времето, когато играеше още като юноша в Италия. Имаше качества и талант да стане невероятен футболист. Явно му липсваше воля, сега вече не става за нищо.
  • 4 Гост

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не е вярно той е най големия е.. ч от българските футбоси.
  • 5 гнида

    9 2 Отговор
    Не бях виждал борец да играе футбол , нооооо видях божигооооолллл .... Истина е и борците могат да ритат топка !
  • 6 Божинката

    11 2 Отговор
    Скъпи фенове смятам да стана център нападател на ФК Стърчипишка- Ямболско.......
  • 7 Гост

    8 1 Отговор
    Тоя освен за чалгаджия и шут за друго не става. Не знам като какъв ще го вземат там , ама тия от Риека или са слепи или перат пари.
    Най вероятно се перат пари , друга логика няма.
  • 8 БНЮ

    8 0 Отговор
    що направо не премине към отбора на БИАД ще си щрака чалгийка и ше си играят на малки вратички
  • 9 Garrincha

    6 1 Отговор
    За Валко, единствено трансфер в марсиански отбор може да бъде сензационен - за него Земята е малка и де стъпи, всичко трепни !!!
  • 10 ЯКО

    10 1 Отговор
    Този пърдялник отдавна е умрял за ГОЛЕМИЯ ФУТБОЛ. В момента гледа как да изкара някакви пари, за да може след пенсия да харчи по котенца и чалготеки. Толкова е прост този, че до момента не е инвестирал един лев в някакъв бизнес, а само харчи. След 10год. ще е роб на системата и ще умира от глад, Трепнещия мизерник. А имаше потенциал и мина през големи отбори където някой хора си мечтаят да играят и не могат да стигнат до тях.
  • 11 Дългият

    7 1 Отговор
    Бившият голаджия......така и не разбрах за кой става на въпрос....
  • 12 джеки

    4 2 Отговор
    Колеги малко подигравателно подхождате към момчето ! Въпроса е че всички коментари които прочетох му се присмивате и упреквате , което не е честно ! От страни е лестно да се присмивате на когото и да било! Ако беше загубеняк нямаше да играе в чужди отбори , другото което е дали човек слуша чалга или не , не определя какъв е човека ! И аз слушам чалга по някой път ма от 90 те че там се пеят истини а не като днешните чалги ! И в този ред на мисли като коментирате имотното му състояние от къде знаете дали има имоти в чуждбина или не ?!
  • 13 гощо

    2 0 Отговор
    Голаджия? Аааааааахахахахахахахахахахаххаха........ Ще има пак трепни-трепни
  • 14 Джак

    0 0 Отговор
    Прост народ, слаба държава!