26 Януари, 2018 12:57 1 292 1

Лош старт за Радо Янков в Банско

  • янков-
  • сноуборд-
  • банско-
  • световна купа-
  • квалификации

Десета от секундата лишиха сноубордиста ни от осминафинал

Българите не успяха да преодолеят квалификациите в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Радослав Янков остана 18-и в пресявките с време 1:17.13 секунди, като само 1 десета от секундата го лиши от място в топ 16 и класиране за осминафиналите.

Той беше шести след първия манш по червеното трасе с 37.03 секунди, но не успя да направи добро второ спускане по синьото трасе, а времето от 40.10 секунди по него се оказа недостатъчно. В двата старта в Банско през миналия сезон Янков записа победа и второ място, а в последствие взе и малката Световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом.

Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите. Димитър Ганичев се нареди 49-и, Станислав Вангелов остана 51-и, а веднага след него завърши Михаил Кръшняк.

При жените най-добрата българка Теодора Пенчева финишира на 33-о място и не успя да се класира за втория кръг на пресявките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да покопа и ще стане човек

    1 0 Отговор
    Да се хваща да копа, с туй кълчене няма да стигне далеч