Last news in Fakti

28 Януари, 2018 17:15 2 145 7

Григор Димитров: На корта си сам, това е най-големият урок

  • григор димитров-
  • тенисист-
  • australian open-
  • sofia open

Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си

Григор Димитров: На корта си сам, това е най-големият урок - 1
Снимка: БТА

„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на сърце. Нещата вкъщи винаги са по-добре”, заяви Григор Димитров пред камерата NOVA. Той даде ексклузивно интервю, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Australian Open" и за уроците, които вече е научил.

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Гришо пред Йоана Гочева.

За спомените си от Финалите на АТР в Лондон, Димитров сподели: „Това беше един от най-специалните моменти. Имаше толкова много знамена и хора. Не очаквах да стигна до финала, имахме съвсем други цели. Преди финала усетих тази любов. Тази подкрепа ти дава толкова много сила и обединение, усещаш, че играеш с тях и това допринесе за победата”.

Той коментира и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове, без да играе най-добрия си тенис: „По време на мача опитваш да промениш движението, за да вкараш първи сервис. Все пак нямах чак толкова лошо представяне в Австралия, борех се да спечеля, без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма увереност. Има място за подобрение. Представи си какво става, ако играеш по-добре?”

„Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си човекът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата”, казва с увереност Григор Димитров.

Относно целите, които си е поставил, той заяви: "Целта си остава титла от Големия шлем".

"В момента най-важното е да намериш малките детайли. Всеки може да играе добър тенис, не знаеш къде ще имаш тази възможност. Без значение от жребия, винаги знам, че мога. С постоянството, с добрата работа, знам, че един ден ще се получи", каза той по време на пресконференцията, която даде след завръщането си от надпреварата в Австралия.

„Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му казвах (на Дани Валверду б.р.), че се опитвам. Има добро разбирателство между него и мен. А големият извод е, че когато си на корта, разчиташ само на себе си. Всеки има своя талант. Въпросът е да го намериш. Когато си в корта, няма на кой друг да разчиташ, освен на себе си. Там е най-големият урок за мен”, каза още Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камагра

    3 5 Отговор
    Този е голям късметлия, родителите му дадоха условия да се развие като тенисист в Испания още като малък, а пък после Федерер го взе в школата си, истинските шампиони са минали по път от тръни, сегашните са лигльовци, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ лигльо е НАДАЛ - израстнал в тенис школата на роднини в Майорка
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Самотник

    3 8 Отговор
    На корта си сам, освен ако не играеш на двойки. Противниците му също не са повече„ Този каун ръси глупости на завален български и гледа жално и лигаво като че ли не е двуметров спортист, а мамино пъпешче от голямото добрутро.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мангалезич

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Самотник":

    Бих добавил че като изказ скоро ще стигне и задмине Димитър Пенев .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Къртев

    8 0 Отговор
    Един успял българин, как и кой му е помогнал е без значение. Има много, на които им се помага много и нищо не се получава.