Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 09:28 2 055 2

Вавринка ще замени Григор Димитров в София

  • вавринка-
  • турнир-
  • григор димитров-
  • смяна-
  • контузия

Швейцарецът не се радва на най-добрите си дни в тениса

Стан Вавринка ще замести Григор Димитров в тенис турнира от сериите АТР250 в София, обявиха организаторите. След като стана ясно, че най-добрият български тенисист няма да защитава титлата си, заради контузия, закъсалият швейцарец влиза в схемата на негово място.

Вавринка се намира в един от най-тежките и съответно преломни моменти в кариерата си, защото от “Уимбълдън” насам е измъчван от контузии, пише Sportal.bg. Той тогава отстъпи в 1 кръг на Даниил Медведев, а впоследствие си взе почивка до края на годината, за да се подложи на две операции на коляното.

От турнира в София се отказаха Григор Димитров, лидерът в схемата от миналата година Доминик Тийм, финалистът от 2017-а Давид Гофен, шампионът от 2016-а Роберто Баутиста-Агут и приятната изненада на Australian Open Чонг Хьон. При това положение Вавринка ще е водач в схемата, а номер 2 ще бъде Адриан Манарино, който няма каквато и да е титла в кариерата си. Французинът стана известен със скандалното си поведение по време на миналогодишния "Уимбълдън", когато изблъска момче, подаващо топките, скара се със съдията на стола и на пресконференцията настоя, че играчите са по-важни от "подавачите".

Швейцарецът трябваше да започне новата година в подгряващите демонстративни турнири преди Australian Open, но ги отказа в последния момент, защото се появили болки в рамото. Така той реално бе най-ръждясалият тенисист в турнира от “Големия шлем” в Мелбърн и се нуждаеше от 4 сета, за да преодолее 136-ия в световната ранглиста Рикардас Беранкис. Във втори кръг обаче се случи очакваният срив и 97-ият в света Тенис Сандгрен елиминира швейцареца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон 1

    1 1 Отговор
    Жив и здрав Гришо !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.