2 337 8

Раева заподозря Нешка Робева в шпионаж?

Председателят на федерацията по художествена гимнастика с обръщение в социалните мрежи

Иво Стойнев

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева публикува дълго съобщение в социалната мрежа "Фейсбук".

Поводът за това е станало според думите й поведение на треньорка, която е присъствала на контролното състезание на ансамбъла и е заснела новите съчетания, пише "Блиц". Преди събитието треньори и ръководители помолиха присъстващите медии и фенове да не публикуват и разпространяват новите композиции, за да не станат достояние на съперниците.

Ето какво написа Илиана Раева в профила си във "Фейсбук":

В сряда, на представянето на новите композиции на ансамбъла, помолих медиите и дошлите фенове да не снимат съчетанията и да бъдат възможно най-пестеливи в репортажите си по телевизиите, сайтовете и социалните мрежи, за да запазим интересните си и оригинални елементи до старта на сезона и най-вече музиките на композициите. Всички медии и присъстващи фенове бяха коректни, за което използвам случая да им благодаря! Благодаря ви!

Момичетата играха много мотивирани, със страхотно настроение, силно и завладяващо. Зрители, съдии и треньори останаха очаровани от новите композиции и музики на ансамбъла ни. Съчетанията ни наистина са много впечатляващи и очаквам отново да са хит в световната гимнастика и тази година, така както бяха миналата. Елементите ни са трудни, много оригинални и атрактивни. Освен всичко, елементите ни са с висока стойност, което е важно за крайната оценка. Не всеки треньор има фантазията да го направи! Идеята ни е още с първото появяване на състезание да изненадаме феновете, съдиите, специалистите и чуждестранните медии с невероятните композиции, които е направила Весела Димитрова този сезон, както и с избора на музики. И не се съмнявам, че ще го направим.

Така. Дотук добре. Но не всеки дошъл е с добри намерения, разбира се. И това е съвсем естествено и в реда на нещата.

Преди около час ми се обадиха и ми казаха, че въпреки моята молба, наша “специалистка” е снимала с телефона си композициите ни през цялото време. Тя е от тези, които едва ли ги е снимала, за да им се любува вечер преди сън. Познавам я добре и знам, че е изпълнявала поръчка. Със сигурност композициите са необходими на някой в чужбина, който ще трябва да показва сила и мощ като треньор, а се страхува, че ще се справи. Такива в чужбина, колкото искаш... Или са необходими на някой, чиято цел ще е да вмени погрешни представи във феновете (на съдиите и специалистите не би могъл, защото те познават достатъчно вече силата на Весела), кой пръв е измислил някой от оригиналните ни елементи. И такива не са рядкост...

А както вече поясних, за да имаш висока оценка се изисква отлична творческа мисъл и нестандартна, специфична фантазия. Затова по-лесно е да откраднеш нечия идея, да я попромениш малко и готово! Многократно съм ставала свидетел на това. Няма да се учудя ако някой отбор цъфне и с някоя от нашите музики...

Има достатъчно време, “творецът-треньор” да си пооправи съчетанията...

Ще ви споделя и още нещо. Нагледала съм се на гадории, чиято цел е била да попречим на българската художествена гимнастика. И знаете ли? Само българи са ги правили тези гадории... Казана на българите, нали знаете.

И за финал: С нищо няма да попречи това на предначертания ни път! Ние си го следваме и влагаме сърце и любов.

Има една велика истина за мен: важно е какво съдържа млякото, с което кърмиш - любов или омраза! Финалът винаги е ясен!

Пък и да ви кажа, че само когато БЪЛГАРКИ играят на МИСТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ, само тогава оригиналните елементи, пируетът, скокът и равновесието са точно такива, каквито трябва да бъдат - красиво мистериозни!

Далече от темата: Могат да минат много години, но ВИНАГИ ИСТИНАТА НАМИРА НАЙ-АТРАКТИВНИЯ НАЧИН ДА СВАЛИ ЦЕЛОФАНА.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 13:53  04.02.18
  Ех злоба !
 • Праско
  Отговор
  2 15:58  04.02.18
  Тази се увлече.Ако Нешка имаше достойна позиция във федерацията-нямаше да работи за другите.Но Раева иска гимнастиката да започва с нея и всички други да са забравени.Е няма да стане тая! Нешка Робева направи от една пикла човек,,а сега пиклата се прави на много велика.
 • Мила
  Отговор
  3 18:47  04.02.18
  По полека де, “музики”, “музики”, “музики”, да разбираме ли, че е “ съпровод”, “музика за съпровод на съчетанията в художествената гимнастика, уморявате се, мили момичета и си го изкарвате едни на други, де да можехме да ви помогнем с нещо, че само ви се радваме за красотата, с която ни дарявате и ви се възхищаваме, не ни намесвайте, че красив е респекта помежду ни
 • miro
  Отговор
  4 11:19  05.02.18
  ау.., колко е умна Раева...

 • алчно дупе
  Отговор
  5 15:46  05.02.18
  То, не беше БСП, то не беше Бареков, мазмантийска работа. И сега като ритната кучка отзад в Германия.
 • 6 11:41  06.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Коко
  Отговор
  7 18:17  06.02.18
  На крива ракета космоса и пречи. Илианче много бързо забрави кой те направи човек. Съжалявам много до сега явно съм се заблуждавал като те възприемах за добра, симпатична и възпитана жена. Бъди сигурна че всички любители на художествената гимнастика и без снимки ви знаят детайлно всички номера. Така че не се оправдавай.
 • 8 22:34  06.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай