Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 13:03 1 462 0

Домусчиев: Титлата е по-важна от мача с Милан

  • домусчиев-
  • лудогорец-
  • бфс-
  • милан-
  • титла

Домусчиев коментира още темата с чужденците в българския футбол и изборите в БФС

Първенството е по-важно за Лудогорец, отколкото сблъсъка с Милан в Лига Европа. Това заяви собственикът на разградчани Кирил Домусчиев в специално интервю за БНТ. Босът на "орлите" сподели, че резултатите през пролетта ще покажат ефективността на работата на старши треньора Димитър Димитров. Домусчиев коментира още темата с чужденците в българския футбол и свършеното от Борислав Михайлов като президент на БФС.

- Това, което прави Херо до този момент, харесва ли ви? Продължавате ли да гледате в една посока като визия на състава, като гъвкавост на тактиката?
- Все пак аз не съм специалист, за да коментирам Херо. В крайна сметка резултатите през пролетта и играта на отбора ще покажат възможностите на този отбор под ръководството на Херо. Отделя се много време по време на тренировките за тактическа подготовка. Това е неговият почерк. Исках да видя играта на момчетата от школата, които са на лагера. Знаете, че Слави Ковачев от пролетта ще бъде част от мъжкия отбор.

- Не му е лесно на Херо с бразилския микроклимат. Вие бихте ли му удряли по едно рамо?
- За това съм тук – да му го удрям. Неслучайно посещавам от време на време отбора, защото все пак има моменти, в които и собственикът трябва да си каже тежката дума. Авторитетът, който имам сред играчите, също помага на треньора.

- Изтичат договорите на Кешерю, Марселиньо, Дяков, Терзиев, Сисиньо. Вие казахте „Предложили сме им такива. Който иска – да остава.“ (б.р. - Дяков, Терзиев и Марселиньо вече преподписаха)
- Играчите, които се чувстват част от този отбор и са доволни тук, преподписват. Марселиньо, Дяков и Терзиев преподписаха. Надявам се и другите играчи да преподпишат. Някои от тях вече са потвърдили своето желание, остават някои дребни подробности. Така че смятам, че голяма част от тези момчета ще останат в отбора.,

- Често Ви критикуват за многото чужденци. Благодарение на тях не дойдоха ли доста приходи за другите отбори, които са в Първа лига, и с тези приходи може би те са тук, в Турция?
- Продължавам да смятам, че в професионалния футбол не трябва да ги делим на наши и ваши. Няма чужденци, няма българи – има просто добри футболисти. Има клубове, които гонят някакви цели. Всеки трябва да развива школата си, както ние се опитваме да даваме най-доброто за младите момчета. За нас са важни успехите и неслучайно тези момчета, независимо колко от тях са чужденци, вкараха немалко пари в България, в развитието на нашето първенство. Защото нашето първенство има нужда от средства, за да може да се издържат и школите, и мъжките отбори. И тези средства бяха разпределени в „А“, „Б“ и „В“ група.

- Ясна е позицията Ви за конгреса. Предизвестен ли е неговият край и как си обяснявате това явление, че по време на кампанията много хора критикуват ръководството, естествено начело с Боби Михайлов, а когато дойде конгресът, всички обичат Боби?
- Критикуват го много хора, които отдавна нямат общо с футбола и са просто фенове. Ние, българите, всички разбираме от футбол. Много обичаме да критикуваме и да хейтим. Какво трябва да направи Боби Михайлов? Не знам. За четири години бюджетът на Футболния съюз от четири милиона отиде на 19 милиона. Тези 19 милиона, като гледах на последния Изпълком, ще бъдат изразходвани изцяло в полза на развитието на националните отбори и на клубния ни футбол. Това, което също бе гласувано на последния Изпълком, е осигуряването на методология от Аякс, която да бъде наложена в абсолютно всичките ни клубове. Целта е по-добра подготовка на децата. Оттам нататък всичко зависи от самите клубове – как ще инвестират, какви треньори ще ангажират, как ще работят с треньорите и с децата, каква ще им е организацията, за да може да излизат таланти. Това нещо няма как да го прави Борислав Михайлов и много хора не го разбират това.

- Вкарвате нови средства в сектор „Г“, нов проект за базата, за стадиона. Кога да очакваме завършек?
- До началото на май, ако няма много тежка зима в Североизточна България, би трябвало да бъде готов секторът за гости, който ще бъде идентичен на отсрещната трибуна „Моци“. Ще създадем отлични условия за гостуващите фенове, каквито сме създали за тези на Лудогорец.

- Предстои грандиозен сблъсък с Милан. Сънувате ли аспекти от мача, мечтаете ли за нов италиански триумф, какъвто беше срещу Лацио?
- Не, още не го мисля този мач. Може би като наближи датата, ще е по-различно. За нас е по-важно първенството и там трябва да хвърлим максимално усилия. Мачът с Милан – ние ще го изиграем на най-високо ниво. Неприятното е, че те влизат във форма. За съжаление, след подготовка и двумесечно прекъсване на първенството няма как да сме на 100 процента. Ако сме на 80 процента, ще е добре и ако можем с тези 80% да ги отстраним, ще е голям успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА