1 110 0

Бъдещето на Мъри в Астана е неясно

Причината е, че казахстанският клуб може да получи забрана за участие в Шампионска лига

Иво Стойнев

Шампионът на Казахстан Астана е на път да получи забрана и да не участва в Шампионската лига това лято. Причината е неизплатени задължения от страна на клуба към бивши футболисти. Те са представлявани от един от най-добрите български адвокати – Радостин Василев.

„Астана дължи доста пари на моите клиенти, става въпрос за милиони. Има влезли решения на КАС и Астана има срок до 31 март да плати въпросните задължения. Ако не го стори, клубът няма да получи лиценз от УЕФА за европейските клубни турнири“, коментира Радостин Василев пред "Блиц"

„След моята позиция, която публикувах, от ръководството на Астана веднага са се задействали и искат да им дам отсрочка. Аз обаче съм категоричен, че няма да отстъпя в никакъв случай“, допълни юристът.

„Най-странното е, че явно някой заблуждава хората в Астана и те смятат, че въпросните решения са обжалваеми. А това не е така – решенията са окончателни и не са обжалваеми. По същата причина съвсем скоро Дисциплинарната комисия на ФИФА ще наложи редица дисциплинарни санкции на клуба. Започва се първо от глоба, след това отнемане на точки, може да се стигне и до изваждане от групата“, каза още Василев.

Всичко това поставя отново под сериозна въпросителна бъдещето на Станимир Стоилов. Както е известно, Мъри реши да остане в Астана, въпреки че имаше и други опции. Ако ръководството обаче не се заеме сериозно със случая и клубът наистина остане без лиценз, е твърде вероятно Стоилов да търси други варианти за бъдещето си.

Казахстан


Още по темата

 • Мъри Стоилов поема Казахстан?

  Мъри Стоилов поема Казахстан?

  Станимир Стоилов може да дебютира като национален селекционер на Казахстан срещу България, съобщава “Труд” В момента текат преговори за ...
  9.02.2018
  1 492
  0
 • Русев: Мъри поиска три пъти повече от Роси

  Русев: Мъри поиска три пъти повече от Роси

  Собственикът на Левски Спас Русев разкри, че първият треньор, с когото се е срещнал, е бил Станимир Стоилов. Босът на "сините" е бил готов ...
  1.02.2018
  1 352
  3
 • Мъри: Астана ми дължи пари от една година

  Мъри: Астана ми дължи пари от една година

  Избралият да остане треньор на Астана Станимир Стоилов разкри, че продължават финансовите проблеми в клуба. Българският специалист и футболистите му ...
  21.01.2018
  1 577
  1

Напиши коментар:


Публикувай