2 036 5

Активистка протестира полугола в ПьонгЧанг (ВИДЕО)

Ашли Фруно захвърли дрехите заради животните

Иво Стойнев

Полугола активистка със заешки уши на главата и пухкава опашка се пребори с ниските температури в ПьонгЧанг, за да протестира срещу тенденцията олимпийските спортисти да носят дрехи, направени от животински кожа и козина, пише "Блиц".

Докато температурите показваха -16 градуса по Целзий, активистката за защита на животните Ашли Фруно беше на студа само по бял сутиен и боксерки пред олимпийския медиен център. Тя размахваше знак с призив: „Шампионите не носят козина“.

Въпреки че престоя над 15 минути на смразяващия студ, тя беше категорична, че нейната организация ПЕТА (Хора за етично отношение към животните) не планира да протестира по време на олимпийските игри (9-25 февруари) срещу оспорваната търговия с кучешко месо в Южна Корея.

„Определено тук е студено, но нищо не може да се сравнява с мъките, които животните преминават във фабриките за изделия от кожа и козина. За съжаление животинската козина се носи от много корейци. Тази тенденция не трябва да я има на олимпийските игри и затова молим всички: „Спрете да носите дрехи от козина“. Има толкова много стилни и красиви алтернативи, които обезсмислят свалянето на кожите от гърбовете на зайците“, заяви Ашли Фруно.

Активистите за правата на животните многократно призоваваха Южна Корея да прекрати яденето на кучешко месо на предишни големи спортни прояви в страната. По време на Мондиал 2002 Бриджит Бардо поведе кампания, която предизвика реакция в азиатската държава. Правителството беше забранило продажбата и консумацията на кучешко месо по време на летните олимпийски игри в Сеул през 1988 г.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • зеленчуци който не ....е
  Отговор
  1 11:50  07.02.18
  "Изпий ракия, спаси Пиринско"
 • гост
  Отговор
  2 13:26  07.02.18
  Изяж Георги, спаси овца
 • жоро
  Отговор
  3 13:33  07.02.18
  Чудно ми е дали всички в ПЕТА са вегетарянци ?
 • Реалист
  Отговор
  4 15:01  07.02.18
  Много приятна дама бе :)
 • Свръхаз
  Отговор
  5 15:38  07.02.18
  Дама, ама с буба

Напиши коментар:


Публикувай