9 Февруари, 2018 09:01 1 773 4

Букарев за Левски: Ябълката е гнила отвътре

  • букарев-
  • оставка-
  • левски-
  • причини-
  • русев

"Не съм съгласен с политиката, която е избрала клуба", заяви бившият мениджър

Вече бившият мениджър и координатор на спортно-техническата дейност на Левски Асен Букарев гостува в "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио няколко часа, след като оставката му бе приета. Той заяви, че не е искал да бъде част от политиката на клуба с използване на личности и се изрази метафорично за ситуацията на "Герена" - „лъскаме една ябълка отвън, а тя е гнила отвътре“.

"Не съм се обадил на Спас Русев, подадох оставка при Красимир Иванов, на когото съм лично подчинен. Случва се това, че Левски се управлява еднолично и никой не знае истината докрай - колко ни е бюджетът, какво планираме като стратегия, какво ще постигнем. Просто лъскаме една ябълка отвън и тя е гнила отвътре или какво", започна Букарев.

"Благодаря за дадените възможности, както в едно семейство нещата може да не потръгнат, така и при нас не потръгнаха. Левски представлява милиони и е една чиста идея и е бил знак на мъжество. Не искам да съм част от една политика на използване на личности, на местенето им като пионки и напуснах. Отначало получих доверие, но вече не смятам да губя повече времето си", добави бившият футболист в откровеното си интервю. "Уверенията пред всички нас са, че проектът Левски е дългосрочен, обаче кое ни дава гаранции, че е така?", попита вече бившият ръководителят.

"Аз съм тук от уважение към милионите фенове на Левски и към клуба като Левски. Сензационни и шокиращи новини няма да направя, ще запазя авторитета на Левски. Няма нищо скандално. Става въпрос, че в нито един момент няма да плюя по клуба или нещо такова. Подадох оставка вчера, защото работата, за която бях приет да отговарям, не мога да я върша по начина и не мога да отговарям за нещо, което не зависи от мен. Най-общо казано, разочарован съм от правата, които имам", каза Букарев.

"Решения, които аз искам да взема, не бяха одобрявани и няма как да продължим по този начин. Преди три месеца, когато застъпих, ме попитаха как искам да изглежда Левски след 100 дни. Казах, че искам Левски да изглежда по-добре и стадионът да е пълен."

"Стиснахме си ръцете с г-н Русев при точни и ясни условия, но с всеки изминал ден нещата не се случват. В моята работа се бъркат много хора, нямам възможност да взимам правилни управленски решения."

"И затова реших да подам оставка, да освободя щат за заплата. От мен се очаква нещо, което не мога да дам. Следва се моята визия за период от години. Аз не мога да нося отговорност за решенията на Делио Роси, на Спас Русев, на Красимир Иванов. Излиза, че няма нужда от моя пост", добави Букарев.

Според него, заради начина на ръководене от страна на собственика Русев, не става ясно защо има нужда от неговата длъжност и разкри, че се е почувствал обиден от някои действия на боса.

"Със сигурност Спас Русев е обиден, но и той не ми се обади, когато пращаше хора при чужди президенти да преговарят от името на клуба за неща, които трябваше да върша аз. От такива събития загубихме доверие един към друг и затова постъпих така вчера. Не знам в очите на ръководството какъв трябва да е спортният директор, ако са ме смятали за някакъв определен тип човек, явно са сбъркали. Чух, че решението ми било определено от г-н Русев като детинско и бил обиден. Но ако е детинско да защитаваш служителите и да се бориш за възнагражденията им, значи се държа детински. Ако се борим за ДЮШ, ако се борим за по-добри условия на всички, значи съм постъпил детински", каза Букарев.

"Предполагам, че и Спас Русев, и Красимир Иванов са изненадани, че си тръгнах, а не че има проблеми. Надява се да се замислят сериозно с поведението си към следващите служители. Можех да си стоя, да си взимам заплатата, половината неща да не зависят от мен и да се разнасям като директор. Нямам конфликт с никого, просто порочната практика да се управлява футболът така в България не ми импонира. Обичам Левски, ще се връщам на стадиона като фен и ще искам победа винаги. Хората трябва да са обнадеждени, този отбор има нужда от публика", добави Букарев.

Той даде и един пример какво е преляло чашата на търпението му. Следващата седмица на "Герена" ще дойде външен оценител, който да прецени как всеки се справя с работата си и да даде насоки за промени. Според него, това влияело отрицателно на мотивацията на служителите и той не можел да ръководи такъв немотивиран екип.

"Ще дам един пример. Другата седмица идва човек от Англия, който е викнат от ръководството, той ще прави одит, атестация. Това ми дава основание да мисля, че щом пристига и ще има интервюта с абсолютно всеки, той ще трябва да оцени как работим и докъде сме стигнали и да даде препоръки за бъдещо развитие. Това означава, че ръководството няма доверие на служителите си и това беше една от причините да не съм съгласен и да подам оставка. Може би този човек ще ни каже, че имаме малко скаути, малко инвестиции в ДЮШ, нямаме козирка... Ние ги виждаме тези неща и без него", продължи бившият халф.

"Аз съм си тук, накъде да ходя? Ще си почина малко психически, после... Доста преживях тия три месеца, доста терзания имах. Ако трябва утре да те погледна и да ти кажа, че нещо се е случило, трябва да стоя зад него с цялото си сърце и с действията си", завърши Букарев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    2 6 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ -ОЛЕ
  • 2 Насо

    1 1 Отговор
    Евала на човека. Собственикът е човека, който беси и коли. Не треньори не ти директори ,така не става. Не остана нито един левскар в този глуб. Предните ги изгониха, като мръсни котета този поне има чест и сам си тръгна. Сега трябва да върнат Гонзо и Наско ,а защо не и Батков.
  • 3 Левски але

    5 1 Отговор
    След думите на букарев незнам какво да кажа.тоя пич има сърце и човещина,докато други нямат !
  • 4 мууууу

    4 1 Отговор
    Всички юноши на ЦСКА предатели който отидохте при говедата станахте за смях.Изменниците никой не ги цени.