1 198 8

Официално: 47 руснаци аут от Олимпиадата

Голяма част от руските спортисти не бяха допуснати до участие на форума

Иво Стойнев

Състав на Спортния арбитражен съд (КАС) от Керъл Робъртс (Канада), Бернхард Велтен (Швейцария) и Сали Стегал (Австралия), които заседаваха в Южна Корея, напълно отхвърли жалбите на руските спортисти, на които МОК забрани участие на ПьонгЧанг 2018 заради нарушение на антидопинговите правила в миналото.

Така 47 руски атлети, сред които известни в зимните спортове имена като Виктор Ан, Антон Шипулин, Сергей Устюгов, Максим Цветков, Александър Легков, Максим Вилегжанин, Александър Третяков, Елена Никитина, Олга Фаткулина и други, няма да участват на зимните олимпийски игри, припомня "Блиц".

Днес на своето заседание КАС разгледа молбите на 32 спортисти, които не получиха индивидуални покани за участие на Олимпиадата, както и на 13 атлети и двама треньори, които пък получиха пожизнени забрани от МОК.

Генералният секретар на КАС Матийо Риб коментира решението на съда. Според него критериите, които са накарали МОК да наложи забраните, не могат да се считани за неприемливи, тъй като на руски спортисти е дадена възможност да участват на ПьонгЧанг 2018 под неутрален флаг с цел съблюдаване на баланса и интересите на отделни атлети от Русия.

Както е известно, на 5 декември 2017 година МОК отказа да възстанови правата на Руския олимпийски комитет (ОКР) и в резултат на това спортистите от страната, които не са уличени в нарушение на антидопинговите правила, могат да участват на Олимпиадата в ПьонгЧанг само под неутрален флаг. На тях е забранено да използват национални символи на Русия.

След излизането на официалното решение на КАС относно руските спортисти, Международният олимпийски комитет публикува своята позиция: „Ние приветстваме решението. То помага на борбата с допинга.“Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тръмп
  Отговор
  1 11:59  09.02.18
  Какъвто Вожда, такива са му и олимпийците!Опитаха се да излъжат света,но излъгаха себе си!:)
 • Kcaniba
  Отговор
  2 12:05  09.02.18
  Империята на злото и лъжата е на колене!Няма как да лъжеш света и да ти се размине!Това не е Русия,най-корумпираната страна в света!Няма как да ограбваш труда на другите спортисти,използвайки забранени вещества!И това е държавна политика!БЕЗ ДУМИ!
 • Кремълски дебил
  Отговор
  3 12:27  09.02.18
  Американските евреи се гаврят с дебилния кремълски милиционер.
 • Бррр
  Отговор
  4 13:23  09.02.18
  Голям страх от руските спортисти,бреее!Памперси,памперси,памперси! А холандците донесли 6000 дози противоастматични препарати и нищо! Хората болни ,бе!Как така,няма да ги оставим да се задушават,я!

  Коментиран от #5


 • Различен
  Отговор
  5 14:25  09.02.18

  До коментар #4 от "Бррр":

  На великите западни спортисти, като им прочетеш медицинското досие, почваш да си задаваш въпроса, как изобщо са живи и се движат! За тях всякакви медикаменти и препарати са разрешени, защото са болнички, горките! А след това изведнъж се оказват първенци! Как точно става това е въпроса? Демагогия, престъпност, корумпираност и гОЛЕм страх! Интересно, дали и тези ходят с памперси???? Питам, защото нали са болни??

  Коментиран от #7

 • Пръцко
  Отговор
  6 02:32  10.02.18
  А ако всеки ден си жулиш по две-три ракии, мое ли да участваш? За един прЕател питам...

  Коментиран от #8

 • 7 02:56  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 02:58  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай