1 031 0

Откриха Олимпийските игри в Пьонгчанг (СНИМКИ)

Българската делегация мина на парата на народите

Откриха Олимпийските игри в Пьонгчанг (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР и Xinhua
Иво Стойнев

Зимната Олимпиада в Пьонгчанг вече официално е открита. Началото на церемонията по откриването бе дадено точно в 13 часа българско време. Празникът започна с обратното броене, в което се включиха и зрителите, и зрелищна и пищна дъга, която озари небето на олимпийския стадион.

Темата на зрелищното шоу бе мирът на планетата, като в церемонията участваха близо 3000 души. Българската делегация дефилира чак 32-а от общо 92-те нации, представени на игрите, като причината за това бе изписването на имената на държавите на корейски. Заради корейската азбука излизането на нациите бе различно от досегашното.

Снимка: БТА/АР

В XXIII Зимни олимпийски игри ще участват 2925 спортисти, като за първи път ще видим атлети от Малайзия, Сингапур, Еквадор, Еритрея, Нигерия и Косово. Свой отбор ще има и Северна Корея, която изпраща 22 спортисти.

След парада на спортистите започна поредният артистичен елемент от церемонията. Петте деца, символизиращи огъня, земята, водата, метала и дървото, продължиха своето пътуване, като преминаха през реката на времето и стигнаха до портите на бъдещето.

Портите на бъдещето отведоха зрителите на церемонията към вълнуващо шоу, което представи едно технологично бъдеще и завърши с посланието, че благодарение на технологиите днес хората могат да бъдат свързани навсякъде, независимо къде се намират.

Снимка: БТА/АР

Танци и бойни изкуства представиха част от културата на Южна Корея пред 35-те хиляди зрители на олимпийския стадион.

Снимка: БТА/АР

Шоуто започна с пътешествие във времето на пет деца, които символизират водата, огъня, дървото, метала и земята. Към тях се присъедини белият тигър Сухоранг, който ще бъде техен спътник в пътуването им към миналото.

Белият тигър е един от двата талисмана на игрите в Пьонгчанг. Другият е черната мечка Бандаби.

Снимка: БТА/АР

Снимка: БТА/АР

Южна Корея


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай